Andrei, student român la medicină, devenit EROU în Italia după ce a salvat un biciclist de la MOARTE: "Nu puteam să nu intervin"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: newsbiella.it
sursa foto: newsbiella.it

"Cu o manevră de prim ajutor el salvează un biciclist de 63 de ani. Tovestea tânărului student la medicină", titrează cotidianul newsbiella.it. Îl cheamă Andrei Bărbulescu, locuieşte în Castelletto Cervo și are 20 de ani, scrie aceeaşi sursă.

Bărbatul era în stare gravă, întins pe pământ, fără să poată respira după ce a căzut de pe bicicletă, cel mai probabil din cauza bolilor. Dacă nu ar fi fost intervenția lui Andrei Bărbulescu, un tânăr de 20 de ani din Castelletto Cervo, student la medicină, biciclistul de 63 de ani probabil că nu ar fi supravieţuit.

"Eram în mașină cu un prieten și plecam din Quaregna spre Cossato - a spus Andrei pentru Newsbiella - când am observat mai multe mașini oprite și un bărbat pe pământ. Am oprit și am sunat mai întâi la 112, descoperind între timp că unul dintre trecători făcuse deja acest lucru. Ciclistul era întins pe pământ, cu fața albăstruie și urechile sângerând. La început nu știam ce să fac: făcusem un curs de prim ajutor cu doi ani mai devreme, dar în acel moment, pentru o clipă, am rămas blocat. Atunci am decis să acționez", a mai spus Andrei.

Bărbatul de 63 de ani fusese poziționat lateral de către primii șoferi care s-au oprit să-l ajute, dar această poziție este potrivită pentru persoanele cu respirație și bătăi de inimă.

„Mi-am dat seama imediat că bărbatul nu respiră, așa că l-am poziționat pe stomacul lui și am început să fac masajul cardiac, împreună cu un alt student la medicină care se oprise ca şi mine să ajute. Am continuat până când a sosit ambulanța și, între timp, biciclistul a început să se recupereze. La sosirea lor, medicii l-au atașat de cilindrul de oxigen, apoi l-au încărcat pe targă și l-au transportat la spital. "

Un gest curajos al celor doi tineri, care cu intervenția lor l-au salvat pe bărbat de la moarte.

"La începutul vezi întuneric, te simți blocat, dar apoi încerci să te calmezi, să faci îţi aminteşti cunoștințele tale și să intervii. Au existat o mulțime de confuzii, dar am decis că nu pot sta liniștit. Când am început să-i fac masajul cardiac am observat că dă câteva semne de viață și acest lucru ne-a încurajat, pentru că cu puțin timp înainte părea că nu mai este nimic de făcut”, a conchis tânărul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel