ANAF monitorizează comerțul cu produse care s-au scumpit nejustificat

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa: captura TVR
Sursa: captura TVR

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că Direcția Generală Antifraudă Fiscală monitorizează comerțul cu produse care s-au scumpit nejustificat. Nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare se sancționează cu amenzi de până la 70 de mii de lei, a mai anunțat ANAF. 

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, instituția verifică în aceste zile respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

Astfel, inspectorii controlează dacă sunt supendate comercializarea consumului produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, a activităților comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear și de îngrijire personală, a comerțului în centrele comerciale, unde este permisă doar vânzarea de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor și serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie și a produselor electronice și electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu.

Confrom ANAF, încălcarea măsurilor stabilite în ordonanțele militare se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 lei la 70.000 lei.

ANAF monitorizează comerțul cu produse care s-au scumpit nejustificat

 

„Ca urmare a dinamicii prețurilor, Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează și analizează comerțul cu produse care au înregistrat creșteri semnificative nejustificate ale prețurilor, pentru asigurarea unui mediu concurențial onest și a accesibilității mijloacelor de prevenire a infectării. Monitorizarea variațiilor de prețuri și verificarea modului de declarare a obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi) şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenția și tratarea afecțiunilor asociate COVID-19, cât și produse alimentare esențiale specifice coșului de bază", se arată în comunicatul ANAF, citat de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel