Ana Birchall spune că a DISCUTAT cu Felix Bănilă. Ce i-a CERUT

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a confirmat astăzi, la Parlament, faptul că a avut o discuţie cu Felix Bănilă, procurorul-şef al DIICOT, ulterior solicitării de demisie formulate de preşedintele Klaus Iohannis.

„Am avut o discuţie cu domnul procuror-şef, la solicitarea acestuia. Nu e prima întâlnire, au fost mult mai multe întâlniri. I-am invederat şi cu această ocazie solicitarea adresată de acum câteva luni de zile de a face o analiză şi a veni cu propuneri concrete privind creşterea fenomenului infracţional, criminalitate organizată, să vină cu propuneri concrete pe ce înseamnă traficul de persoane, traficul de minori, criminalitate organizată", a declarat Birchall, care a confirmat şi discuţia de vineri cu şeful DIICOT.

Anterior, surse din Ministerul Justiției au precizat că ministrul Ana Birchall a discutat, la sediul instituțuiei, cu șeful DIICOT Felix Bănilă. Potrivit acelorași surse, Birchall și-a manifestat încă o dată nemulțumirea privind modul în care a fost înstrumentat dosarul Caracal.

Discuția are loc după ce Klaus Iohannis i-a cerut șefului DIICOT demisia pentru gestionarea anchetei Caracal.

Ulterior, Felix Bănilă a precizat că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a președintelui și se va consulta cu colegii și cu șeful ierarhic, însă a subliniat că activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal.

Șeful DIICOT spune că demisia nu poate fi expresia unei simple „porniri", scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel