Ana Birchall ironizează judecătorii PSD-iști din CCR: „Așa ceva…”

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a ironizat, astăzi, poziția pe care au avut-o judecătorii numiți de PSD în CCR care au încercat să forțeze adoptarea unei decizii a Curții prin care miniștrilor să li se interzică să critice legile în vigoare.

„Așa ceva.... cu cât recitesc "opinia separată" a lui Dorneanu, Stan, Deliorga și Enache, cu atât mă minunez!
Judecați și voi și vă minunați cât de înfierată sunt pentru că mi-am permis să critic, argumentat și constituțional de altfel, Secția Specială a lui Florea!

P.S.1 Adică dacă de-alde Iordache reușeau, de exemplu, să adopte în Parlament o lege prin care dezincriminau o infracțiune, eu ca ministru al Justiției "trebuia să o apăr" pentru că, nu-i așa, "este de datoria mea să o apăr pentru că nu am voie să o contest", conform acestei opinii separate! ????

P.S.2 Mai mult, cei patru mă acuză că, "prin declarațiile sale privind Secția Specială, Ana Birchall a perturbat judecătorii, aceștia devenind confuzi când vine vorba de funcționarea Secției speciale".

Cum oare voi fi perturbat eu activitatea judecătorilor (sigur că o așa argumentație îi insultă în primul rând pe judecători, dar ce mai contează asta pentru acești 4 domni) și cum i-am adus oare în starea de a fi "confuzi", numai acești 4 judecători de la CCR pot ști! ???? Ar fi comic, dacă nu ar fi tragic! Să scrii așa opinie separată e lucru mare, zău așa!

P.S.3 Rămân la parerea mea că avem nevoie, urgent, urgent de o revizuire a Constituției!”, a scris Birchall pe pagina de Facebook.

Judecătorii CCR numiți de PSD (Valer Dorneanu, Cristian Deliorga, Marian Enache și Gheorghe Stan) susțin că Ana Birchall a încălcat Constituția când a contestat Secția specială de anchetare a magistraților și ca un demnitar nu are dreptul să critice o lege în vigoare, anunță Europa Liberă.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 iun 2020, 20:38 in Știri
Horoscop, vineri, 5 iunie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy