Ana Birchall, acuzații GRAVE la adresa șefei CSM: "Imixtiune în activitatea Guvernului"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Ana Birchall îi o acuză pe șefa CSM Lia Savonea de „imixtiune gravă în activitatea puterii executive" și precizează că la plenul precedent, a fost încălcat principiul separației puterilor în stat în privința discuțiilor privind o eventuală „foaie de parcurs" la Ministerul Justiției. 

Ana Birchall îi atrage atenția Liei Savonea, într-o scrisoare, că nici până în prezent, Ministerul Justiției nu a primit oficial cererea Centrului de Resurse Juridice cu privire la existența unei „foi de parcurs" la nivelul Ministerului, așa cum a cerut la plenul CSM din 17 septembrie.

„Așa cum am declarat, la nivelul Ministerului Justiției nu există niciun document de tip „to do list" sau „foaie de parcurs" convenit cu parteneri externi. Colaborarea cu Departamentul de justiție al SUA este una legală și instituțională, ținând seama și de faptul că, în cadrul parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA împotriva corupției și a criminalității organizate, inclusiv cooperarea judiciară pentru fenomene infracționale, ocupă un loc central", se arată în scrisoarea transmisă de Ana Birchall către șefa CSM, Lia Savonea.

În documentul obținut de MEDIAFAX, ministrul Justiției a mai subliniat că „este de domeniul evidenței că în competențele constituționale și legale ale CSM nu intră și supervizarea modului în care reprezentanții autorității executive înțeleg să își îndeplinească rolul constituțional".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel