Amestecă puțină miere cu un gălbenuș de ou și toarnă amestecul într-o mănușă de unică folosință: Secretul bunicilor, care te va uimi!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Amestecă puțină miere cu un gălbenuș de ou și toarnă amestecul într-o mănușă de unică folosință: Secretul bunicilor, care te va uimi! (surs: Freepik.com)
Amestecă puțină miere cu un gălbenuș de ou și toarnă amestecul într-o mănușă de unică folosință: Secretul bunicilor, care te va uimi! (surs: Freepik.com)

Cum să înmuiați pielea aspră și uscată pe mâini, unul dintre neajunsurile sezonului rece. Iată câteva rețete populare simple pe care și bunicile noastre le cunoșteau.

Pielea aspră, uscată și crăpată de pe mâini provoacă un disconfort considerabil. Mâinile pot deveni aspre din cauza muncii fizice grele, a aerului rece și uscat sau pur și simplu din cauza vârstei. Mâinile netede și moi se pot face fără creme scumpe - medicina populară oferă multe remedii.

ȘtiriDiaspora a aflat cum să înmoaie pielea de pe mâini, să o facă fină și bine îngrijită. Tratamentele ar trebui să fie făcute noaptea pentru cele mai bune rezultate. 

Secretul bunicilor, care te va uimi! Mâini moi și catifelate în sezonul rece

 

Cum să îngrijești pielea aspră a mâinilor cu uleiuri vegetale

Uleiul vegetal înmoaie rapid și eficient pielea mâinilor - și, de asemenea, hrănește și protejează mâinile de înghețul iernii. Pentru aceasta se poate folosi orice ulei vegetal: ulei de măsline, ulei de in, ulei de migdale, ulei de cocos, ulei de susan, ulei de aloe vera. La ulei se poate adăuga suc de lămâie, zahăr sau orice cremă hidratantă pentru a-l face mai eficient.

Se recomandă să încălziți uleiul înainte de a-l freca pe piele. Se poate turna într-un castron mic și se poate ține pe o baie de apă. După aceea, înmuiați tifonul în ulei cald și înfășurați mâinile. Puneți mănuși de unică folosință deasupra tifonului și așteptați 20 de minute. Apoi, mâinile se spală cu apă caldă.

O altă modalitate de a înmuia pielea aspră a mâinilor este să frecați cu ulei cald pielea mâinilor, a degetelor, a palmelor și în apropierea unghiilor cu mișcări circulare până când uleiul este absorbit.

Mască pentru mâini cu fulgi de ovăz

O mască cu fulgi de ovăz vă va aburi mâinile, lăsându-le moi și hidratate. La fel ca toate celelalte tratamente, acesta trebuie aplicat noaptea. Fierbeți niște fulgi de ovăz și lăsați-i să se răcească la o temperatură confortabilă pentru piele. Adăugați câteva linguri de ulei în terci și înmuiați-vă mâinile în terciul de ovăz. Se lasă să se înmoaie timp de 20 de minute. Apoi clătiți mâinile cu apă călduță.

Îngrijirea mâinilor, o necesitate

 

Baie de mâini cu bicarbonat de sodiu

Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu, o linguriță de apă oxigenată și o lingură de săpun lichid. Se toarnă un litru de apă caldă în acest amestec. Înmoaie-ți mâinile timp de 15 minute, usucă-le și aplică orice cremă hidratantă.

Baie de vindecare a mâinilor cu rostopască

O baie de plante de leac pentru mâini vindecă mâinile care pot avea crăpături, relaxează pielea și calmează durerea. Este perfect după o zi grea de activitate fizică intensă. Rostopasca este cea mai bună pentru vindecarea mâinilor, dar poate fi înlocuită cu mușețel uscat sau urzică.

Se toarnă 2 linguri de plante zdrobite în 500 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de câteva ore. Înmoaie-ți mâinile timp de aproximativ 15 minute.

Amestecă puțină miere cu un gălbenuș de ou și toarnă amestecul într-o mănușă de unică folosință

 

O modalitate bună de a vă înmuia și hidrata mâinile este să aplicați o mască din miere și gălbenușuri de ou. Se bat împreună 2 gălbenușuri și 4 linguri de miere groasă. Aplicați amestecul pe mâini și purtați mănuși de unică folosință. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă. Tratamentul trebuie repetat de două ori pe săptămână.

Înmoaie mâinile cu vaselină

O vaselină normală poate înlocui produsele scumpe de îngrijire și hidratare a mâinilor. Vaselina înmoaie și hidratează chiar și cea mai aspră piele. Acesta trebuie frecat pe piele în fiecare zi înainte de a merge la culcare, cu mâinile curate.

Scrub cu ulei și zahăr pentru mâini aspre

Exfoliantul cu ulei și zahăr îndepărtează straturile vechi ale pielii, hrănește pielea și o protejează împotriva înghețului. Se amestecă zahărul și uleiul de măsline sau de floarea-soarelui în proporții egale pentru a forma o pastă. Frecați amestecul pe piele și lăsați-l să acționeze câteva minute. Clătiți cu apă călduță. Veți observa că mâinile dvs. se vor simți imediat mult mai moi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel