Amesteă oțet de mere și suc de ceapă. Rezultatul va fi uimitor iar pielea ta va părea mai tânără cu 10 ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Amesteă oțet de mere și suc de ceapă. Rezultatul va fi uimitor iar pielea ta va părea mai tânără cu 10 ani / Foto: Captură video youtube
Amesteă oțet de mere și suc de ceapă. Rezultatul va fi uimitor iar pielea ta va părea mai tânără cu 10 ani / Foto: Captură video youtube

Petele de vârstă (cunoscute și sub numele de pete solare) sunt decolorări inofensive, galbene sau maro ale pielii care apar de obicei pe spatele mâinilor, pe gât și pe față la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani. 

Aceste pete de vârstă nu sunt, de obicei, grave, dar sunt mai ales o neplăcere, deoarece pot dezvălui vârsta unei persoane. Cu toate acestea, dacă aveți pete neregulate, întunecate, care cresc în dimensiune sau își schimbă culoarea/textura, faceți-le verificați de un medic, deoarece ar putea fi un semn de cancer de piele.

Iată câteva remedii ușoare de casă pentru a ajuta la estomparea petelor.

 

Cauzele apariției petelor de vârstă 

 

Petele de vârstă sunt, de obicei, un semn de afectare solară. În cazuri mai grave, acestea pot fi cauzate de o funcție hepatică afectată sau de deficiențe nutriționale sau dietetice, conform Perfect Image.

Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul nostru încetinește, iar ficatul poate fi copleșit de toxine. Dacă ficatul nu poate scăpa organismul de aceste toxine, pot apărea pete de vârstă (aka, pete hepatice). În plus, oxidarea în organism și lipsa antioxidanților din alimentație pot provoca, de asemenea, apariția petelor de vârstă.

Este important de reținut că petele de vârstă au nevoie de ani de zile pentru a se forma, iar eliminarea lor va necesita, de asemenea, timp. Dar nu renunțați! Încearcă unul dintre remediile de mai jos timp de câteva luni, iar dacă nu se ameliorează, pur și simplu încearcă altul. De asemenea, ca măsură preventivă, folosiți întotdeauna o cremă de protecție solară cu cel puțin SPF 30+ dacă intenționați să stați în aer liber la soare pentru perioade îndelungate.

Metode naturale pentru a ajuta la stoparea petelor de vârstă

 

1) OȚETUL DE CIDRU DE MERE 

 

Oțetul de mere amestecat cu suc de ceapă și aplicat direct pe piele te poate ajuta să scapi de petele de vârstă și de petele solare. Oțetul de cidru de mere este un lichid obținut prin combinarea merelor și a drojdiei. Deși nu are cea mai plăcută aromă, poate face minuni pentru pielea și sănătatea ta. Mulți oameni îl folosesc, de asemenea, ca soluție de curățare în casă. 

Pe lângă faptul că ajută cu petele de vârstă, unii oameni susțin că ajută și în cazul venelor varicoase, acneei și altor probleme ale pielii. 

Mod de utilizare:

Tăiați fin sau mixați o ceapă și folosiți o strecurătoare sau o pânză de mestecat pentru a stoarce și a extrage sucul.

Luați o parte de oțet de cidru de mere și o parte de suc de ceapă și amestecați-le. Tamponați o dischetă demachiantă în soluție și aplicați-o direct pe petele de vârstă.

Lasă acest lucru pe piele timp de minimum 30 de minute. Repetați acest lucru o dată pe zi, timp de aproximativ șase săptămâni, și ar trebui să începeți să observați o îmbunătățire treptată. În cazul în care petele nu au dispărut complet după cele șase săptămâni, dar au început să se estompeze, continuați să repetați procesul până când acestea dispar.

Pentru a accelera procesul, puteți amesteca trei linguri de oțet de mere într-o cană plină cu apă (caldă sau rece) și să beți acest lucru de două ori pe zi, timp de o lună. 

Acest lucru nu numai că va îmbunătăți petele de vârstă, dar va da pielii tale o strălucire tânără și sănătoasă și te va face să te simți activă și plină de energie. Dacă nu vă place tăria oțetului, încercați să adăugați o lingură de miere ca îndulcitor natural.

 

2) ALOE VERA

 

Sucul și gelul de aloe vera au fost considerate de mult timp un agent de vindecare generală pentru problemele pielii, în special pentru arsuri. 

Sucul de aloe vera provine din planta cu același nume, care provine din Peninsula Arabică. Aloe vera este un fel de plantă suculentă, iar atunci când spargeți frunzele, gelul se va scurge. Puteți aplica gelul de aloe direct pe piele pentru a experimenta beneficiile sale vindecătoare doar dacă planta are cel puțin 3 ani. 

Desigur, dacă nu aveți o plantă de aloe vera acasă, puteți cumpăra oricând loțiune sau gel de aloe vera din magazin. Mulți oameni au descoperit că aloe vera ajută la reducerea aspectului vizual al petelor de vârstă. 

Pur și simplu frecați sucul sau gelul direct pe zonele afectate de două ori pe zi și lăsați-l pe piele timp de cel puțin 45 de minute de fiecare dată. În decurs de o lună, ar trebui să începeți să observați îmbunătățiri.

 

3) SUCUL DE LĂMÂIE 

 

S-a demonstrat că acidul din sucul de lămâie ajută la estomparea aspectului petelor de vârstă. Deși puteți cumpăra suc de lămâie într-o sticlă, vă recomandăm să folosiți sucul de lămâie proaspătă. Pur și simplu tamponați suc proaspăt de lămâie direct pe pete de două ori pe zi și ar trebui să începeți să observați îmbunătățiri în aproximativ două luni. 

Lăsați sucul pe piele timp de cel puțin 30 de minute sau atât timp cât vă simțiți confortabil cu el. De asemenea, puteți lăsa sucul pe piele peste noapte.

 

4) ULEI DE RICIN

 

Uleiul de ricin este un tip de ulei vegetal utilizat în mod obișnuit în scopuri cosmetice și medicale. Este un ulei gros și inodor care provine din semințele plantei ricinului. În timp ce mulți oameni folosesc uleiul de ricin ca laxativ, acesta are și o serie de alte beneficii. 

S-a demonstrat că uleiul de ricin îmbunătățește aspectul petelor de vârstă. Pur și simplu frecați uleiul direct pe zonele afectate ale pielii, o dată dimineața și o dată seara. Acest lucru ar trebui să ajute la estomparea petelor în decurs de o lună. Uleiul de ricin este sigur de utilizat și poate fi aplicat direct pe piele.

Pe lângă faptul că ajută la estomparea petelor de vârstă, uleiul de ricin poate, de asemenea, să hidrateze pielea și să reducă inflamația. 

 

5) CartofiI

 

Deși poate părea ciudat, cartofii sunt un alt remediu excelent pentru petele de vârstă. Zahărul și amidonul din cartofi pot funcționa ca un exfoliant pe piele, șlefuind stratul superior pentru a dezvălui un strat de piele mai sănătos și cu aspect mai tânăr dedesubt. 

În plus, cartofii conțin multe vitamine și minerale care pot întineri colagenul pielii, cum ar fi vitamina B6, vitamina C, zinc și potasiu. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați cartofii în felii subțiri, să le umeziți cu apă și să le aplicați direct pe piele. 

Lasă cartofii pe piele timp de aproximativ 10 minute. Încearcă acest lucru în fiecare zi și vei observa în curând diferențe în felul în care arată pielea ta.

 

6) CastravețII

 

Mulți oameni folosesc castraveți pentru a minimiza cercurile întunecate de sub ochi sau pentru a minimiza aspectul de pleoape cu glugă sau căzute. Castraveții pot ajuta, de asemenea, la eliminarea petelor de vârstă. 

Castraveții conțin antioxidanți și multivitamine și au un nivel ridicat de conținut de apă. Feliați castravetele, frecați-l pe piele și lăsați felia pe piele timp de aproximativ 20 de minute pentru a minimiza apariția petelor de vârstă. De asemenea, puteți crea un amestec de castraveți folosind aloe vera și suc de lămâie. 

Combină o lingură de suc de lămâie, o jumătate de linguriță de aloe vera și un castravete într-un blender. Amestecați ingredientele până când formează o pastă și aplicați amestecul pe față și pe mâini, după cum este necesar, pentru a reduce petele de vârstă. Lăsați amestecul să acționeze timp de 30 de minute înainte de a vă spăla cu apă rece. 

 

7) LAPTE BĂTUT

 

Lapte bătut, laptele obișnuit și iaurtul conțin toate niveluri ridicate de acid lactic. Acidul lactic poate ajuta la exfolierea și la iluminarea pielii. Puteți aplica lapte bătut sau iaurt direct pe piele pentru a combate petele de vârstă. 

Vă recomandăm să saturați laptele bătut cu un tampon de vată pentru a fi mai ușor de aplicat. Poți încerca acest remediu zilnic până când vei vedea rezultatele pe care le cauți. 

 

Nu lăsa petele de vârstă de pe față să te îngrijoreze

 

După cum puteți vedea, există multe remedii simple pe care le puteți încerca pentru a scăpa de petele de vârstă de pe piele. În timp ce petele de vârstă nu vor dispărea peste noapte, aceste remedii pot ajuta la reducerea aspectului lor în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel