Departamentul de Justiție al SUA avertizează PSD să nu o schimbe pe Ana Birchall

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentului de Justiție al SUA avertizează PSD să nu o schimbe pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției.

 

Într-un comunicat oficial, Departamentul de Justiție al SUA, Ana Birchall este lăudată pentru prestația ca ministru, Procurorul general al SUA, William Barr, a invitat-o luni pe Ana  Birchall la o întâlnire în Washington în luna septembrie.

„Departamentul Justiției din SUA a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o vede pe aceasta drept un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției . (...) Ea se află la conducerea ministerului într-un moment crucial pentru România, când controversele au ridicat semne de întrebare în ce privește angajamentul României în respectarea valorilor statului de drept și au diminuat încrederea publică provocând îngrijorare în comunitatea internațională. Sub lidership-ul lui Birchall, România poate fi încă o dată un model în regiune pentru progres în ce privește problema anti-corupției. (...)

În particular, în timpul întâlnirii din iunie, ministrul Birchall a subliniat angajamentul ei în a asigura că România va adopta toți pașii necesari pentru a întîri legislația anti-corupție. In timpul întâlnirii din septembrie, procurorul general și ministrul vor discuta în ce mod Departamentul de Justiție din Statele Unite ar putea asista ministrul și ministerul în această operațiune esențială. Departamentul de Justiției salută aceasta ocazie de a se întâlni din nou cu un partener valoros și de încredere care este determinat să se lupte pentru statul de drept”, se arată într-un anunț oficial al Departamentului de Justiție al SUA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel