Ambasadorul ucrainean, CONVOCAT la MAE ungar după ce lui Hunor nu i s-a permis intrarea în Ucraina

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministerul de Externe ungar a anunţat sâmbătă că l-a convocat, luni, pe ambasadorul Ucrainei la Budapesta, în legătură cu refuzul autorităţilor ucrainene de a-i permite preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, accesul în Ucraina, informează agenţia MTI.

Kelemen Hunor a anunţat mai devreme în aceeaşi zi că i-a fost refuzată "fără nicio explicaţie clară" intrarea în Ucraina, unde intenţiona să participe la un eveniment dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

''Mi-au comunicat doar, pur şi simplu, că nu pot intra în ţară'', a mai menţionat preşedintele UDMR, într-o postare pe Facebook, precizând că interdicţia ce i-a fost impusă de către autorităţile ucrainene este valabilă timp de un an şi jumătate.

Într-o declaraţie acordată agenţiei MTI, secretarul de stat în MAE ungar Tamas Menczer a calificat drept ''inacceptabil'' gestul autorităţilor ucrainene.

Kelemen Hunor a declarat aceleiaşi agenţii de presă că el călătorea cu un paşaport diplomatic românesc şi că a informat MAE român despre refuzul intrării în Ucraina, urmând să se adreseze de asemenea ambasadei Ucrainei la Bucureşti pentru explicaţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel