Ambasada SUA, campanie de promovare a „votului informat”. Vizate sunt județele care votează majoritar PSD

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Hans Klemm
Hans Klemm

Iniţiativă interesantă demarată de către Ambasada Statelor Unite cu aproximativ 6 luni înainte de alegerile prezidenţiale din România. 

Reprezentanţa diplomatică a demarat o procedură competitivă deschisă ONG-urilor românești, prin care acestea vor concura pentru o finanțare în sumă de maxim 25.000 dolari cu care să organizeze un program de educație civică și de promovare a "votului informat" pentru persoanele cu vârste între 55-85 de ani din regiunile rurale din mai multe judeţe ale ţării, scrie B1 TV.

Dacă e să ne uităm pe lista judeţelor putem observa că sunt fix acelea care votează în mare parte pentru PSD, iar vârsta celor vizaţi reprezintă iar un public ţintă al partidului aflat la guvernare. Este vorba de judeţele: Vaslui, Botoșani, Iași, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

 

„Scopul programului este promovarea conștientizării importanței votului informat”

 

Instituția precizează că ONG-urile care se înscriu în competiție și programul de educație civică pe care câștigătorul sau câștigătorii grantului îl vor elabora nu trebuie să fie afiliate cu sau să promoveze nici un partid politic, ci să se concentreze strict pe educația alegătorilor.

„Scopul programului este promovarea conștientizării importanței votului informat și creșterea participării la vot în zonele rurale ale României. La recentele alegeri, prezența la vot a fost slabă, iar datele reflectă lipsa de implicare a cetățenilor din rural în procesele electorale. Acest program educațional va promova conștientizarea beneficiilor exercitării dreptului la vot, cu focus pe impactul direct al votului asupra familiei, prietenilor și comunităților. Audiența țintă este reprezentată de cetățenii în vârstă din zonele rurale din sud-estul României, între 55 și 85 de ani. Programul va fi conceput pentru a îi încuraja pe acești votanți să își exercite în mod informat dreptul la vot, dar nu va promova nici o formațiune sau agendă politică”, se arată în anunț.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel