Ambasada României în Spania, anunț important pentru românii care muncesc în agricultură

Nicoleta Nicolau / 25 mai, 21:15

Consulatul General al României la Sevilla anunță lansarea unui ghid de informare ce cuprinde informaţii cu privire la identificarea unui loc de muncă, drepturile lucrătorilor sezonieri precum şi alte teme de muncă și securitate socială. 

Consulatul General al României la Sevilla își propune și pentru acest an să continue campania de informare a cetățenilor români din circumscripția consulară cu privire la drepturile, conform legislației spaniole, ale persoanelor care muncesc în agricultura, demers ce a fost derulat de către oficiul consular și în cursul anilor 2020 și 2021.

Cu această ocazie au avut loc vizite la principalele societăți agricole care angajează un număr semnificativ de lucrători români.

În acest sens, astăzi, 24 mai, Bogdan Stănescu, consul general al României la Sevilla a avut o întâlnire de lucru cu Carlos Aristu, secretar general al Confederației Sindicatelor Muncitorești (CCOO) - filiala provincială Sevilla, în vederea identificării posibilităților de implicare a organizației sindicale spaniole în cadrul acestui proiect al oficiului consular.

Totodată, CCOO pune la dispoziția cetățenilor români care lucrează sau doresc să lucreze în agricultura un ghid de informare, tradus cu sprijinul părții române, ce cuprinde informaţii cu privire la identificarea unui loc de muncă, drepturile lucrătorilor sezonieri precum şi alte teme de muncă și securitate socială.

Ghidul poate fi consultat AICI.

Ambasada României în Spania, anunț important pentru românii cu actele expirate în perioada stării de alertă

 

De asemnea, Consulatul General al României la Madrid organizează sâmbătă, 28 mai 2022, între orele 09.00 și 13.00, o sesiune specială pentru preluarea cererilor de pașapoarte, pentru persoanele majore ale căror cărți de identitate au expirat în perioada stării de alertă. 

Românii din Spania ale căror cărți de identitate au expirat în perioada stării de alertă pot aplica pentru un pașaport nou, în cadrul unei sesiuni speciale organizate la Consulatul General de la Madrid. Această sesiune specială a fost anunțată pe pagina oficială de Facebook a  Ambasadei României în Spania. 

"V-a expirat cartea de identitate românească în perioada stării de alertă?

#ȘtiațiCă acest document mai rămâne valabil doar până la data de 7 iunie 2022, iar ulterior va trebui să îl schimbați?

Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, Consulatul General al României la Madrid organizează SÂMBĂTĂ, 28 mai 2022, între orele 09.00 și 13.00, o sesiune specială pentru preluarea cererilor de pașapoarte, pentru persoanele majore ale căror cărți de identitate au expirat în perioada stării de alertă.

Pe 28 mai 2022, vor putea depune cereri de pașaport cu domiciliul în #România toate persoanele cu vârstă de peste 18 ani care îndeplinesc toate condițiile de mai jos:

- Dețin carte de identitate românească expirată în perioada 01.03.2020-07.06.2022

- Dețin pașaport românesc expirat

- Au reședința în zona de competență a Consulatului General de la Madrid (https://madrid.mae.ro/node/756)

-> Documentele (cartea de identitate și pașaportul) vor fi prezentate în original.

Persoanele cu vârstă peste 18 ani care doresc să obțină un nou pașaport la data și în condițiile indicate anterior, trebuie să contacteze telefonic, în prealabil, oficiul consular la numărul de telefon: +34 642 525 590 (LUNI - VINERI, între 10.00 – 14.30) până cel târziu pe 27 mai. Disponibilitate limitată.

Costul unui pașaport este de 59,00 euro, sumă la care se adaugă costul trimiterii acestuia prin curier. Total de plată 67,50 euro. Plata se va realiza EXCLUSIV cu cardul bancar.

Nu se vor prelua alte cereri de servicii consulare față de cel indicat mai sus!", este mesajul postat pe pagina Ambasadei României în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.1.0