Ambasada României în Regatul Unit, ANUNŢ IMPORTANT! Sprijin financiar pentru angajați şi persoane self-employed

Andreea Cosma / 2 iun 2020, 22:24 Salveaza PDF Comentarii
freepik.com
freepik.com

Un anunţ mult aşteptat de cetăţenii care lucrează în Marea Britanie sau sunt self-employed este sprijinul financiar acordat de guvern. Ambasada României în Regatul Unit a făcut o prezentare a condiţiilor pentru obţinerea ajutorului.

"Important! #Sprijinfinanciar pentru #angajați și persoane #self-employed

La 29 mai, ministrul britanic de finanțe, Rishi Sunak, a anunțat schimbările privind măsurile de sprijin financiar pentru angajații trimiși în șomaj tehnic și extinderea pachetului financiar pentru persoanele self-employed afectate de pandemia COVID-19.

Self-employment Income Support Scheme:

- Persoanele self-employed au posibilitatea de a accesa, până la 13 iulie, pachetul de sprijin financiar de 80% din media profitului lunar, într-o plată unică de maxim 7500 lire sterline pentru perioada martie – mai.

- Sprijinul va fi extins pentru încă trei luni, respectiv iunie – august, pentru care persoanele self-employed vor putea solicita o a doua plată unică de până la 6,570 lire sterline, calculată ca 70% din media profitului lunar. (LINK)

Coronavirus Job Retention Scheme:

- Reamintim că schema guvernamentală vizează subvenționarea a 80% din salariul lunar al angajaților aflați în șomaj tehnic (de maxim 2500 lire sterline lunar), pe care o solicită angajatorii.

- Angajatorii au posibilitatea de a trimite angajații în șomaj tehnic (furloughed) până la 30 iunie, după care schema de sprijin se va închide pentru noi intrări. De la 1 iulie până la finalul lunii octombrie, când schema se va închide, măsurile de sprijin se vor putea adresa numai persoanelor care au avut perioade anterioare de șomaj tehnic de minim trei săptămâni.

- Din luna august, angajatorii vor contribui financiar la această schema de sprijin, alături de guvernul britanic. Astfel, din august, angajatorilor li se va cere să-si plătească contribuțiile datorate la asigurări naționale și pensii; din septembrie, vor trebui să plătească 10% din salariu, iar din octombrie 20%.

- Din iulie, angajatorii vor avea flexibilitatea de a chema la serviciu, în regim part-time, angajații aflați în șomaj tehnic. (LINK)

Consultați declarația ministrului britanic al finanțelor pe pagina guvernamentală AICI", se arată pe pagina Ambasadei.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy