Ambasada noastră la Londra a chemat ROMÂNII la CONSULTĂRI. APEL de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasada României în UK a avut, joi, consultări cu reprezentanții partidelor politice și asociațiilor românilor din Marea Britanie, cu privire la alegerile prezidențiale din toamna.

Conform unui comunicat de presă, la consultări au participat reprezentanți ai PNL, PSD, Alianței USR-PLUS, ProRomania, Platformei România 100, My România Community, RUDA, Diaspora Europeană, GRASP, Diaspora pentru România, Mișcarea Diaspora Unită, Romanian Cultural Charitable Trust, Centrul Comunitar Român din Londra, Romanian Women în UK, Parohia Nașterea Maicii Domnului, Boston, Parohia ortodoxă din Oxford și reprezentanți ai comunității românilor din Londra, Luton, Birmingham, Kent, Bristol, și Slough.

În cadrul acestora, ambasadorul Dan Mihalache a prezentat noul cadru legislativ privind alegerile, adoptat de curând de Parlament, care însă se află la Cotroceni pentru promulgare.

„Ambasadorul Dan Mihalache a detaliat prevederile legale privind votul prin corespondență, extinderea perioadei de votare la 3 zile, introducerea posibilității înființării de secții de votare la cererea a cel puțîn 100 de români care au reședința într-o localitate din Regatul Unit, extinderea programului de votare până la ora 24:00, în situația în care la secția de votare sunt persoane care nu au votat, posbilitatea suplimentării până la 15 a membrilor din secția de votare, și implicit a cabinelor și a ștampilelor de vot.

Șeful misiunii diplomatice a României la Londra a pledat pentru utilizarea alternativei votului prin corespondență, modalitate de vot solicitată chiar de cetățenii români care, la scrutinul anterior, s-au deplasat la secțiile de votare fără a reuși să voteze.

 

Apel la românii din Regatul Unit

 

El a făcut apel la românii din Regatul Unit să se înregistreze pentru a-și exprimă votul într-o modalitate civizilizata, fără consum de timp și bani cu deplasarea la o secție de votare", potrivit sursei citate.

Mihalache a precizat, referitor la faptul că românii au cerut înființarea unor secții noi de votare, că e nevoie de implicarea activă a membrilor comunității.

„Implicarea voastră va fi decisivă deoarece resursele umane ale misiunii diplomatice sunt limitate. Vom face tot ce putem să asigurăm condiții oprime pentru exercitarea votului, dar nu putem face asta decât în parteneriat cu comunitatea românilor din Regatul Unit", a afirmat ambasadorul Dan Mihalache, citat în comunicat.

În cadrul consultărilor s-a agreat crearea unei platforme de lucru care să reunească reprezentanți ai misiunii diplomatice și voluntari din comunitatea românilor din Regatul Unit. Aceștia vor lucra împreună pentru a asigura cele mai bune condiții în zilele de vot.

„Ambasadorul Dan Mihalache a dat asigurări că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Consulatul General de la Manchester, Consulatul General de la Edinburgh și rețeaua de consulate onorifice de pe teritoriul Regatului Unit vor depune toate eforturile în vederea asigurării celor mai bune condiții pentru exercitarea dreptului de vot de către cetățenii români aflați în Marea Britanie", conchide documentul, citat de Ziare.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel