Am găsit cel mai bun cheesecake cu mascarpone fără coacere. E rețeta fără egal

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Am găsit cel mai bun cheesecake cu mascarpone fără coacere
Am găsit cel mai bun cheesecake cu mascarpone fără coacere

Cheesecake cu mascarpone fără coacere este un desert proaspăt, cu o aromă delicată, perfect pentru a fi decorat cu fructe proaspete sau chipsuri de ciocolată.

Cheesecake cu mascarpone fără coacere este o prăjitură rapidă și ușoară, făcută cu o bază clasică de biscuiți crocanți și unt topit și umplută cu o cremă mascarpone delicată și frișcă bătută. Deasupra se află un topping viu colorat, realizat cu afine proaspete și zahăr pudră.

Pentru ca acest cheesecake cu mascarpone să fie și mai delicios, poate fi decorat cu fructe proaspete, chipsuri de ciocolată albă sau neagră sau, de ce nu, cu biscuiți fărâmițați deasupra.

În plus, cu ceva mai multă îndemânare, se pot crea două tipuri de cremă: una clasică de mascarpone și una de mascarpone și ciocolată, astfel încât să se creeze straturi alternative și să se facă prăjitura și mai spectaculoasă.

Descoperă pașii de preparare a cheesecake-ului cu mascarpone fără coacere, un desert perfect pentru orice ocazie, care poate fi pregătit în avans și păstrat la frigider până la servire.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

PENTRU BAZĂ:

- 320 g biscuiți digestivi

- 150 g unt

- 1 linguriță miere

PENTRU CREMĂ

- 500 g brânză mascarpone

- 250 ml de smântână proaspătă

- 8 g foi de gelatină

- 4 linguri lapte

- 120 g zahăr pudră

PENTRU TOPPING

- 400 g afine proaspete

- 80 g zahăr pudră

- 200 ml apă

- 18 g făină de porumb

- câteva frunze de mentă

Cum faci cel mai bun cheesecake cu mascarpone fără coacere

 

Întâi se prepară baza de biscuiți: se bat biscuiții până se obține o făină, se amestecă într-un castron adăugând untul topit și mierea. Se unge ușor o formă de 22 cm cu cerc de deschidere. Se tapetează baza și părțile laterale cu hârtie antigrăsime. Se toarnă amestecul sfărâmicios în formă.

Se compactează cu dosul unei linguri pentru a obține o bază netedă și omogenă. Se lasă să se odihnească în frigider cel puțin o oră.

Între timp, preparăm crema. Într-un castron mare, se amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră. Se înmoaie gelatina în apă rece timp de 10 minute.

Se dizolvă gelatina în laptele cald, apoi se adaugă la mascarpone. Se amestecă bine. La final, se adaugă frișca amestecând ușor de jos în sus.

Se repartizează crema pe baza de biscuiți, se nivelează bine și se pune din nou la frigider pentru cel puțin încă o oră.

Cum se face topping-ul de afine

 

Puneți afinele într-o tigaie mică (păstrați o mână deoparte pentru decorarea finală). Adăugați zahărul pudră și începeți să gătiți la foc mic.

După câteva minute veți obține un fel de gem. Strecurați-l pentru a obține sucul din afine, lăsând semințele și pielițele într-o sită.

Se pune sucul înapoi într-o cratiță și se adaugă făina de porumb dizolvată în apă. Se amestecă cu un tel de mână și se pune din nou pe foc pentru câteva minute, până când sosul se îngroașă.

Se lasă jeleul de afine să se răcească complet la temperatura camerei, amestecând din când în când. Când este complet rece și gros, se toarnă peste cheesecake-ul cu mascarpone.

Se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore sau până la momentul servirii.

Se decorează cu afinele puse deoparte și câteva frunze de mentă.

Poftă bună!

Sfaturi pentru a păstra desertul

Cheesecake-ul poate fi congelat întreg sau în felii și se va păstra în frigider până la o săptămână. 

Este foarte important, în timpul pregătirii, ca fiecare strat să se răcească și să se întărească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel