Am găsit cea mai bună prăjitură fără coacere. Are un gust divin și e gata în doar câteva minute

Cea mai buna prăjitură fără coacere
Cea mai buna prăjitură fără coacere

Cea mai bună prăjitură fără coacere este un desert proaspăt și delicios, cu o umplutură irezistibilă de cremă cu aromă de vanilie. 

Prăjitura fără coacere este un desert care se prepară rapid și ușor, aluatul fiind o bază de biscuiți tocați și unt. Este o rețetă foarte simplă de preparat. O puteți face chiar dacă sunteți începător în bucătărie.

Un desert delicat, cu o aromă irezistibilă și atemporală, potrivit pentru ocazii speciale sau pentru o simplă gustare cu prietenii. Suntem siguri că nimeni nu va putea rezista.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

- 300 g de biscuiți uscați

- 150 g unt

- nuci de pin după gust

- zahăr pudră, după gust

Pentru umplutură:

- 3 gălbenușuri de ou

- 100 g zahăr pudră

- 40 g făină 00

- 500 ml lapte

- esență de vanilie

Așa faci cea mai bună prăjitură fără coacere 


În primul rând, facem crema pe care o vom folosi ca umplutură: puneți o cratiță mare pe foc și turnați laptele cu esența de vanilie, apoi aduceți la fierbere. Ca o alternativă la vanilie, putem adăuga coajă de lămâie: alegeți fructe netratate și spălați-le întotdeauna înainte de a le folosi.

Separat, cu un tel de mână, se bat ușor gălbenușurile de ou cu zahărul pudră. Se adaugă făina cernută puțin câte puțin și se amestecă. Se toarnă acest amestec în laptele clocotit.

Continuând să amestecați, pentru a evita formarea de cocoloașe, lăsați crema să se îngroașe, menținând flacăra scăzută.

După ce s-a obținut consistența dorită, se ia de pe foc, se transferă într-un recipient și se lasă să se răcească.

Acum să pregătim baza prăjiturii: se toacă biscuiții într-un blender și se toarnă untul topit. Se amestecă bine pentru a se omogeniza cele două ingrediente și se toarnă aproximativ 2/3 din amestec într-o formă de tort cu balamale cu diametrul de 20-22 cm, cu fundul acoperit cu hârtie de copt.
Cu dosul unei linguri, se nivelează baza, astfel încât să fie regulată și compactă, apoi se face o mică bordură de jur împrejur.

Apoi se lasă să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Se toarnă crema se nivelează cu o lingură și la final se acoperă cu restul de amestec de biscuiți.

Se lasă să se răcească la frigider timp de 4-5 ore, iar înainte de servire se completează distribuind la suprafață un praf de zahăr pudră.

Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy