Altfel de colțunași. Găluște leneșe, rețeta mai rapidă și mai delicioasă! Nu știam că se prepara atât de simplu acest desert

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Altfel de colțunași. Găluște leneșe, rețeta mai rapidă și mai delicioasă! Nu știam că se prepara atât de simplu acest desert. FOTO: captură YouTube @Готовим Сами
Altfel de colțunași. Găluște leneșe, rețeta mai rapidă și mai delicioasă! Nu știam că se prepara atât de simplu acest desert. FOTO: captură YouTube @Готовим Сами

Nu ai timp și nu vrei să stai mult timp la aragaz? Pregătește găluște leneșe! Nu trebuie să frământați aluatul mult timp, să așteptați să se coacă, să lucrați la crearea umpluturii sau să faceți alte lucrări complexe care vor obosi pe oricine. 

Principalul lucru este să găsiți o brânză de vaci uscată bună, deoarece aceasta este baza ideală pentru găluștele leneșe. Ei bine, atunci totul este foarte simplu: adăugați ouă, zahăr, făină și condimente. Se amestecă, se modelează și se fierbe rapid bucățile în apă clocotită.

Rezultatul este excelent și nu numai membrii familiei sunt bine hrăniți și mulțumiți, ci și gospodina care nu este prea obosită de la gătit!

Timp de pregătire: 15 minute. Timp de gătit: 20 de minute.

 

Găluște leneșe - Ingrediente

 

- brânză de vaci cu un conținut de grăsime de cel puțin 9% - 400 g

- făină - 2-3 linguri + încă puțin pentru a intinde aluatul

- ouă - 2 bucăți

- zahăr - 1 lingură

- scorțișoară măcinată - 1 linguriță

- sare după gust.

 

Găluște leneșe - Mod de preparare

 

Pregătiți brânza de vaci pentru aluatul de găluște leneșe. Dacă este prea umedă, puneți-o într-o strecurătoare.

Frecați brânza de vaci pentru aluatul de găluște leneșe printr-o sită fină într-un castron mare.

Separat, se bat ouăle cu zahărul și scorțișoara. Se adaugă în brânza de vaci și se amestecă cu o spatulă până se omogenizează.

Cerneți făina cu un praf de sare printr-o sită fină peste amestecul cu brânză de vaci. Frământați bine aluatul pentru găluște și lăsați 15 minute sub un prosop.

Împărțiți aluatul pentru găluștele leneșe în mai multe părți și rulați fiecare în formă de „cârnați” subțiri și lungi pe o masă pudrată ușor cu făină.

Se pune apă la fiert într-o cratiță mare și se condimentează cu puțină sare. Tăiați „cârnații” din aluat în bucăți de aproximativ 2 cm lungime și puneți-i într-o oală cu apă clocotită.

Gătiți găluștele leneșe la foc mediu, fără capac, timp de 3-4 minute după ce se ridică la suprafață.

Când sunt gata, aranjați găluștele leneșe pe farfurii de servire. Puteți pune peste ele smântână, dulceață sau orice sirop doriți.

Poftă bună!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel