Alina Gorghiu spune că e "foarte posibil" să se sesizeze DNA, în urma dezvăluirilor Recorder

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri că este "foarte posibil" ca DNA sau alte instituţii să se sesizeze în legătură cu investigaţia publicaţiei Recorder care susţine că primarul liberal din Sinaia şi-ar fi cumpărat, printr-un apropiat, un castel în localitatea Orthez din Franţa, pe care îl renovează.

Prezentă vineri seara la Digi24, Gorghiu a fost întrebată dacă DNA sau alte organe ale statului ar trebui să se autosesizeze în acest caz şi să fie deschisă o anchetă penală.

"Vorbim de lupta anticorupţie în România şi vreau să vă spun că funcţionează bine. Cel puţin aprecierile noastre şi europene sunt foarte bune. 74% din dosarele DNA sunt făcute pe baza sesizărilor persoanelor fizice sau juridice din România. Diferenţa o face autosesizarea pe bază de informaţii venite din presă, din spaţiul public şi aşa mai departe. (...) Nu aş avea de unde să ştiu (dacă DNA s-a autosesizat în acest caz - n.r.). Este decizia instituţiilor statului dacă se vor autosesiza sau nu. În general, la o asemenea campanie de presă, care arată posibile elemente care ţin de infracţiuni, e foarte posibil să sesizeze şi DNA-ul şi alte instituţii. Nu le dau eu teme la televizor, de aceea încerc să fiu rezervată. Dar, făcând abstracţie de nume, făcând abstracţie de persoana care este implicată într-o anchetă de presă sau nu, nu văd niciun fel de problemă în a se sesiza o instituţie. E sănătos pentru lupta anticorupţie din România să avem anchete. Ce vreau eu în schimb de la DNA, şi am spus şi la bilanţul pe anul 2023, este să nu mai avem mii de dosare care să-ţi pice în instanţă, ci vreau dosare făcute cum trebuie, lucrate de procuror cum trebuie, cu probe imbatabile, astfel încât în instanţă să obţii o condamnare pentru respectivele persoane", a răspuns Gorghiu, potrivit Agerpres. 

De asemenea, ea a recunoscut că investigaţia Recorder afectează imaginea PNL.

"Este un dosar de presă. (...) Orice fel de campanie din asta are un element negativ. De ce credeţi că nu ne-ar afecta? Problema e următoarea: DNA-ul a anchetat în România şi n-a comentat nimeni, lideri de la PNL, de la PSD, de la AUR, de la toate partidele. Doar când au fost făcute dosare de DNA asupra liderilor USR, atunci vorbim de supra-cetăţeni, oameni supra-lege, pentru că doar ei au comentat şi sunt complet deranjaţi că DNA îşi face treaba vizavi de lideri USR. Pe mine nu m-aţi văzut vreodată comentând că DNA-ul anchetează lideri de la PNL. Vedem ce va spune instanţa, toţi ne bucurăm de prezumţia de nevinovăţie", a precizat ministrul Justiţiei.

Recorder şi Centrul de Investigaţii Media au publicat recent un material de presă potrivit căruia primarul liberal al oraşului Sinaia, Vlad Oprea, ar fi cumpărat, printr-un apropiat un castel în localitatea Orthez din Franţa, care se află în renovare.

Jurnaliştii au mai scris că primarul din Sinaia deţine o avere impresionantă, printre care şi o vilă, de circa o mie de metri pătraţi, ridicată în centrul staţiunii Sinaia. Vila ar aparţine unei firme, la care acţionar ar fi mama primarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel