Alina Gorghiu: "PSD s-a dat peste cap să BLOCHEZE votul în Diaspora"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat că alegerile anticipate sunt o necesitate, însă PSD vrea să pună piedici votului liber al românilor și să mențină un vid legislativ în acest domeniu. 

"Respingerea OUG26/2020 orchestrată de PSD, astăzi, în plenul Senatului, arată că acest partid acționează în continuare pentru a pune piedici votului liber al românilor. PSD, care de fiecare dată când a fost la guvernare a organizat catastrofal procesele electorale, generând nemulțumirea multor români care nu au putut vota și indignând o țară întreagă, a ratat și de această dată șansa de a dovedi că nu a rămas fidel acelorași metode politice folosite și la alegerile din 2014, și din mai 2019 pentru a împiedica exercitarea dreptului de vot", a declarat Alina Gorghiu, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Ea a adăugat că social-democrații au avut din nou acțiuni iresponsabile.

"Senatorii PSD au răspuns iar cu iresponsabilitate. În loc să dezbată cu simț de răspundere și să voteze această OUG absolut necesară pentru buna desfășurare a alegerilor legislative anticipate, au dat un vot prin care România revine la vid legislativ în acest domeniu", a completat Gorghiu.

PSD blochează votul în Diaspora la trei zile

 

Liberalul a mai spus că PSD blochează extinderea votului în Diaspra la trei zile, creșterea numărului de aleși pentru românii de peste hotare și posibilitatea ca orice român să voteze în orice secție de vot.

„Prin încercarea de a sabota în Parlament adoptarea OUG 26, PSD blochează acum măsuri precum extinderea la 3 zile a intervalului de vot pentru românii din diaspora, dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora, asigurarea dreptului românilor din țară de a vota la orice secție de vot sau posibilitatea de a se prelungi votarea după ora 21 pentru a permite persoanelor aflate la coadă să-și exercite acest drept fundamental. Toate aceste reglementări sunt esențiale pentru că permit o prezență mai mare la vot și o mai bună reprezentativitate a sistemului electoral", a completat Gorghiu, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel