Alina Bica vrea audierea lui Băsescu și Udrea în dosarul Tender

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Înalta Curte de Casație și Justiție a reluat dezbaterile în dosarul în care fostul procuror șef al DIICOT, Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru o presupusă favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender. Fosta șefă a DIICOT vrea ca Traian Băescuscu, Elena Udrea și omul de afaceri Marian Iancu să fie citați ca martori în proces.

Aflat în faza a doua procesuală, mai exact în rejudecarea apelului ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, la termenul de luni, 23 septembrie avocații Alinei Bica au venit în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a cere administrarea unor probe în apărarea clientei lor.

Astfel, avocatul Doru Trăilă a cerut pentru Bica audierea fostului procuror DIICOT, Mirel Rădescu, arătând că pe mărturia acestuia au fost întemeiate, cel puțin în primă fază, acuzațiile DNA la adresa Alinei Bica. S-a mai solicitat audierea lui Mihai Udroiu, în prezent judecător la Oradea, fost consilier al Alinei Bica în perioada când aceasta a fost șefa DIICOT, a fostului procuror șef al Secției Judiciare de la DIICOT, Silvia Ștefănescu, a procurorului de judiciar Claudia Curelaru, precum și procurorului Laura Ecedi, scrie Newsonline.ro, citat de Realitatea.

 

Trăilă a solicitat audierea a două persoane: Vasile Dan și Horia Alexandru Enciu

 

Ca martori noi, avocatul Trăilă a solicitat audierea a două persoane, Vasile Dan și Horia Alexandru Enciu, pentru a arăta că nu a fost niciun folos material urmărit de Alina Bica în cazul Tender.

De asemenea, apărarea Alinei Bica cere audierea Elenei Udrea și a lui omului de afaceri Marian Iancu, care, spun avocații fostei șefe a DIICOT, pot confirma în diferite faze existența unor discuții informale la care a participat Bica și fosta conducere a SRI pentru a se stabili cum ar putea fi ajutat omul de afaceri Ovidiu Tender având în vedere că acesta ar fi derulat în Africa afaceri în "interesul național".

Nu în ultimul rând s-a mai solicitat audierea fostului președinte Traian Băsescu care ar putea să confirme dacă omul de afaceri Ovidiu Tender avea operațiuni comerciale în Africa în "interesul național".

 

DNA a cerut audierea Nicoletei Tender

 

Avocatul Trăilă a mai cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție să facă o serie de adrese la DIICOT și DNA pentru a verifica o serie de chestiuni tehnice dar și pentru a se confirma dacă Alina Bica a informat printr-un memoriu secret de serviciu despre legăturile sale de la un moment dat cu Nicoleta Tender, soția lui Ovidiu Tender, care la un moment dat i-ar fi recomandat un medic oncolog pentru mama fostei șefe a DIICOT.

În replică, procurorul de ședință al DNA a fost de acord doar cu audierea procurorilor Mirel Rădescu, Claudia Curelaru și Silvia Ștefănescu și a lui Mihai Udroiu, considerând ca neutilă chemarea celorlalți martori.

În schimb însă procurorul DNA a cerut audierea Nicoletei Tender, cerere la care avocatul Doru Trăilă s-a opus arătând că la acest moment există o stare conflictuală între familia Tender și Alina Bica.

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare și a fixat termen pentru luna octombrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel