Alexandru Cumpănaşu: "ULUITOR!" Ce l-a MOTIVAT de fapt pe PROCURORUL de caz să deschidă un DOSAR PENAL"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, acuză că, potrivit unui raport în cazul intervenției de la Caracal, procurorul a deschis dosar penal abia după ce a urmărit o emisiune la televizor, nu după ce Alexandra a sunat la 112.

„Vă pot spune un lucru uluitor: domnul procuror de la Parchetul Caracal a deschis dosarul penal nu ca urmare a sesizărilor de la 112, nu ca urmare a presupuselor sesizări făcute de Poliția Dobrosloveni, ci ca urmare a unei emisiuni TV. Domnul procuror Vasilescu a luat legătura cu procurorul de aici, de la Caracal, care avea toate datele să deschidă dosarul penal, s-a deplasat la Caracal și abia la 15:30 s-a deschis dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a vizionării unei emisiuni la televizor. În condițiile în care Alexandra a sunat la 112 de 3 ori, în condițiile în care poliția Dobrosloveni avea obligația de îndată să raporteze dacă nu miercuri seara, măcar joi la ora 8:00 această dispariție. Polițistul din Caracal care a vorbit cu Alexandra avea obligația să raporteze de îndată, că asta este procedura Ei bine: nu a existat nimeni care să sesizeze, domnul Vasilescu s-a uitat la televizor și a văzut că a dispărut o fată și s-a dus peste procurorul de la municipiu”, a declarat Alexandru Cumpănașu la Caracal, citat de Mediafax.

Citeşte şi: Alexandru Cumpănaşu, după discuţia cu şeful STS: "A RECUNOSCUT!"

Acesta a spus că nu poate preciza despre ce raport este vorba, dar nu aparține Ministerului de Interne.

Citând același raport, unchiul Alexandrei spune că polițiștii și procurorii au decis împreună să intre în casa lui Dincă la ora 6.00: (...) au decis de comun acord să intre la ora 6:00 dimineața, deci nu i-a obligat nimeni să nu intre, este așa un fel de a. Eu nu cred în această variantă, cred doar în varianta mafiei locale. În acest moment vorbim nu doar de o mafie a clanurilor interlope, ci și de o mafie a instituțiilor”.

Parchetul General a anunţat, în 30 iulie, în urma controlului privind intervenţia în cazul de la Caracal, că procurorii nu au interzis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă, ci decizia a fost luată de comun acord.

Totodată, dosarul a fost înregistrat la Parchet după 5 ore de la apelul Alexandrei la 112.

„S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliţie şi procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea şi dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării şi identificării autorului cu întârziere”, se arată în comunicatul Parchetului General de la acel moment.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel