Alertă la granița României: Incident aerian deasupra Mării Negre, între o aeronavă rusă şi un avion de patrulă britanic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O aeronavă rusă a lansat o rachetă în apropierea unui avion de patrulă al Marii Britanii, în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Negre, pe data de 29 septembrie, a declarat, joi, miistrul britanic al apărării, Ben Wallace. 

Wallace a afirmat în parlament că Marea Britanie a suspendat patrulele în urma acestui incident şi a transmis îngrijorări în legătură cu acesta ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu.

Incident aerian deasupra Mării Negre, între o aeronavă rusă şi un avion de patrulă britanic

 

Rusia a afirmat că a fost vorba de o defecţiune tehnică, iar Wallace a spus că Marea Britanie şi-a reluat, acum, patrulele. El a adăugat că patrulele sunt însoţite, în prezent, de avioane de luptă, potrivit Reuters, titrează Rador.

Wallace a informat parlamentul că Marea Britanie a suspendat patrulele în urma incidentului și și-a exprimat îngrijorarea față de ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu.  "Având în vedere acest angajament potențial periculos, am comunicat îngrijorările mele omologului rus", a declarat Wallace.

Cu toate acestea, Rusia a spus că a fost vorba de o defecțiune tehnică, iar Wallace a precizat că Marea Britanie a reluat acum patrulările.

Rusia a recunoscut că incidentul a avut loc în spațiul aerian internațional

 

Între timp, ministrul britanic de externe, James Cleverl,y va face un anunț în cursul zilei de astăzi cu privire la luarea de măsuri prin utilizarea regimului de sancțiuni autonome al Marii Britanii în ceea ce privește dronele iraniene. Rusia a lansat zeci de drone "kamikaze" asupra Ucrainei, lovind infrastructura energetică și ucigând cinci persoane în capitala Kiev. Ucraina spune că este vorba de drone de atac Shahed-136 de fabricație iraniană.

Teheranul neagă că ar fi furnizat dronele Moscovei, iar Kremlinul a negat marți că forțele sale ar fi folosit drone iraniene pentru a ataca Ucraina. Washingtonul spune că negarea Iranului este o minciună. "Furnizarea de drone de către Iran este în contradicție cu rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU și este o dovadă în plus a rolului pe care Iranul îl joacă în subminarea securității globale", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Nu au existat alte detalii privind modul în care va fi făcut anunțul sau ce măsuri vor fi luate, transmite AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel