Alertă în Europa: Lănțișoarele anti-5G care se vând pe Internet sunt radioactive

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Lănțișor anti-5G. Foto: BBC
Lănțișor anti-5G. Foto: BBC

E alertă la nivel european după ce s-a descoperit că lănțișoarele și accesoriile care pretind că protejează oamenii de rețelele mobile 5G sunt radioactive.

Lănțișoarele, colierele și accesoriile care pretind că "protejează" oamenii de rețelele mobile 5G sunt radioactive. Autoritatea olandeză pentru securitate nucleară și radioprotecție (ANVS) a emis un avertisment cu privire la zece produse despre care a constatat că emit radiații ionizante dăunătoare.

Aceasta a îndemnat populația să nu folosească produsele, care ar putea provoca daune în cazul unei utilizări pe termen lung, relatează BBC.

Nu există nicio dovadă că rețelele 5G sunt dăunătoare pentru sănătate

 

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că rețelele mobile 5G sunt sigure și nu sunt fundamental diferite de semnalele 3G și 4G existente. Rețelele mobile utilizează unde radio neionizante care nu deteriorează ADN-ul.

În ciuda acestui fapt, au existat atacuri asupra emițătoarelor de către persoane care cred că acestea sunt dăunătoare.

Printre produsele identificate de autorități se numără o mască de dormit, o brățară și un colier "Energy Armor". O brățară pentru copii, marca Magnetix Wellness, a fost, de asemenea, găsită ca emițând radiații.

"Nu o mai purtați, puneți-o la loc sigur și așteptați instrucțiunile de returnare", a precizat ANVS într-un comunicat.

"Vânzătorii din Olanda cunoscuți de ANVS au fost informați că vânzarea este interzisă și trebuie oprită imediat și că trebuie să își informeze clienții despre acest lucru".

Teoriile conspirației au alimentat o piață a dispozitivelor "anti-5G" care, de obicei, se constată că nu au niciun efect.

În mai 2020, Trading Standards din Regatul Unit a încercat să oprească vânzările unui stick USB de 339 de lire sterline care pretindea că oferă "protecție" împotriva 5G.

Așa-numitele "autocolante anti-radiații" au fost, de asemenea, vândute pe Amazon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel