Alertă hidrologică în cinci localități din Italia. Cod galben de ploi din cauza unui ciclon venit din Franța

Cristina Iacob |
Data publicării:

Alertă meteorologică de cod galben pentru ziua de luni, 26 februarie, în cinci regiuni italiene din cauza riscului hidraulic și hidrogeologic.

Protecția Civilă a emis avertizări pentru zonele cele mai expuse fenomenelor extreme din Centrul și Nordul țării. Conform comunicatului oficial al Departamentului, se așteaptă condiții periculoase în special în Emilia Romagna, unde există riscul de inundații, și în Liguria, Lombardia, Piemont și Toscana, unde se anticipează fenomene hidrogeologice periculoase.

 

Alertă vreme rea. Zonele afectate

 

Emilia Romagna se confruntă cu riscul hidraulic în diverse regiuni, printre care se numără Munții Emilianii Centrali, câmpiile și dealurile din jurul orașelor Reggio Emilia și Modena, precum și zonele din jurul râului Po. De asemenea, riscul hidrogeologic este ridicat în regiuni precum Liguria, Lombardia, Piemont și Toscana, unde terenul este supus alunecărilor de teren și inundațiilor.

Prognoza meteo pentru ziua de luni indică sosirea unui nou ciclon din Franța, care va aduce ploi în nordul țării, cu riscul de furtuni în Liguria și alte zone din Nord-Vest. În Alpi se așteaptă ninsori abundente, iar în Centru și Sud vor fi înnorări și averse, în special în Calabria.

Autoritățile recomandă precauție sporită în aceste zone și respectarea indicațiilor oficiale pentru a minimiza riscurile asociate cu fenomenele meteorologice extreme.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel