Alertă de vreme rea în Spania: ninsori, furtuni și inundații. Școli și drumuri închise, zboruri anulate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
O parte a Spaniei este lovită de un episod sever de iarnă
O parte a Spaniei este lovită de un episod sever de iarnă

Este alertă de vreme rea în Spania, după ce meteorologii au emis un cod roșu de ninsori în Aragon. În Galicia, precipitațiile au provocat inundații catastrofale. Mai multe școli au decis să suspende cursurile, iar mai multe drumuri au fost închise. 

Spania se confruntă cu un episod sever de iarnă. Este Cod roșu de ninsori în Aragon unde zăpada va ajunge la jumătate de metru. În Galicia însă, precipitațiile au adus inundații catastrofale. Mai multe școli și-au suspendat cursurile, au fost închise drumuri și au fost anulate mai multe curse aeriene, potrivit ȘtirileTVR.

Peste 40 de provincii din Spania sunt în alertă de vreme rea. Vântul a suflat cu 100 de km la oră și a smuls copacii din rădăcină. În Galicia au fost valuri de peste 9 metri.

Școli închise în Galicia și Cantabria 

 

Din cauza inundațiilor au fost închise mai multe școli în Galicia și Cantabria. O femeie a fost rănită după ce drumul s-a surpat și s-a răsturnat cu mașina într-o râpă.

Pe 50 de drumuri și porțiuni de autostrăzi se circulă cu dificultate din cauza zăpezii, iar circulația pentru camioane a fost restricționată pe A1 în Segovia și Sierra de Madrid și pe A6 în Lugo.

Șoferii fără anvelope de iarnă sau lanțuri au fost trași pe dreapta.

Mai multe localități din Navarra au rămas fără curent electric. În Andalucia trenurile au avut întârzieri de câteva ore, iar compania națională de cai ferate a suspendat vânzarea biletelor pe motiv că nu le poate asigura călătorilor ajungerea la destinație.

Vremea rea va continua toată săptămâna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel