Alegerile locale se amână. Mandatele primarilor, prelungite până în decembrie 2020

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Alegerile locale se amână. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat luni că mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu în 31 decembrie, conform unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului.

Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de guvern.

„A fost aprobată OUG privind prelungirea mandatelor pentru autoritățile locale, luând în considerare situația extraordinară actuală, impusă de starea de urgență ca urmare a pandemiei de coronavirus. Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele autorităților administrației publice locale până cel târziu la data de 31 decembrie 2020", a anunțat Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

De asemenea, Guvernul a decis, în colaborare cu AEP și Ministerul Afacerilor Interne, să reducă la jumătate numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale.

Totodată, potrivit deciziei Guvernului, dosarele de candidatură vor putea fi depuse electronic, la fel ca și listele de susținători.

"În situația actuală nu se pot desfășura campanii, iar alegerile trebuie să se desfășoare în condiții sigure.  Autoritatea Electorală Permanentă împreuna cu ministrul internelor și ministerul lucrărilor publice au inițiat proiect de OUG de prelungire a actualelor mandate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020", a spus Raluca Turcan în ședința de Guvern de luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel