Alegerea celei mai bune platforme de tranzacționare pentru a investi în criptomonede

Editor Team |
Data publicării:

După ce ai studiat îndelung despre investițiile în criptomonede, te-ai hotărât că este momentul să începi și tu să faci acest lucru? Iar acum totul pare dificil, pentru că există multe platforme de tranzacționare, dar  nu știi pe care să o alegi. Cum faci ca alegerea ta să fie exact ceea ce ai nevoie pentru nevoile tale, mai ales că ești începător? Vei regăsi mai jos câteva răspunsuri utile în acest sens.

Ce sunt platformele de tranzacționare?

 

Pentru a înțelege utilitatea acestor platforme de tranzacționare este nevoie să înțelegi cum funcționează tranzacționarea cu criptomonede. Așadar, iată câteva dintre informațiile utile. 

Criptomonedele sunt monede virtuale care funcționează în mod independent de mărci și guverne. Acestea pot fi schimbate și tranzacționate ca orice monedă fizică, iar în acest sens este nevoie de utilizarea unui cont de tranzacționare CFD sau cumpărarea și vânzarea monedei de bază printr-un schimb. 

Când achiziționezi monede printr-un schimb, nu faci altceva decât să cumperi moneda în sine. Pentru a tranzacționa valute digitale, trebuie să deschizi un cont, să blochezi întreaga poziție, apoi să păstrezi token-urile în portofelul cu criptomonede până în momentul în care te vei hotărî să le revinzi. Pentru că nu toate schimburile funcționează la fel, este important să te familiarizezi cu tehnologia pe care o folosește acest subiect și să înveți cum să extragi informațiile care sunt de interes pentru tine. 

Pe scurt, platformele de tranzacționare permit schimburi de criptomonede pentru alte criptomonede, schimbul de euro sau altă monedă de stat pentru criptomonede, schimbul de criptomonede pentru monede de stat sau tranzacționare cu efect de levier. 

Cum alegi platforma de tranzacționare potrivită

 

Unul dintre aspectele de care trebuie să ții cont în această alegere se referă la securitate, respectiv la garanțiile de securitate pe care le vei primi de la platforma aleasă. Securitatea fondurilor este prioritară, iar în acest sens, istoricul platformei este important. De regulă, cu cât procesul de înregistrare este mai solicitant, cu atât platforma este mai credibilă. 

Un alt aspect esențial se referă la taxele de tranzacționare practicate și la criptomonedele listate. Fiecare schimb are propriile rate, iar majoritatea vor calcula comisioanele pe care le vor percepe pe baza volumului tranzacționat și pe baza nivelului de activitate. Există chiar platforme care oferă comisioane descrescătoare, respectiv cu cât investești mai mult, cu atât vei plăti mai puține comisioane. 

Este important, așadar, să ai în vedere obiectivele și planul de investiții personal, mai ales că este posibil și să accesezi un cont premium, ceea ce îți oferă mai multe avantaje pe termen lung. 

Un alt aspect esențial se referă la experiența pe care o are utilizatorul. Altfel spus, este recomandat să faci un tur al diferitelor pagini ale site-ului și să observi cum sunt organizate serviciile diferite pe care acesta le oferă. În acest sens, vei observa rapid dacă schimbul este suficient de intuitiv sau dacă este potrivit mai degrabă doar pentru cei cu experiență. 

Pentru a avea un plus de siguranță, este indicat să începi de fiecare dată cu acțiuni simple, astfel încât să poți fi pregătit pentru a risca. 

Alege platforma potrivită pentru a investi în criptomonede 

 

Alegerea unei firme de trading a rămas ultima etapă de parcurs. Dacă deții multe dintre informațiile esențiale pentru a deschide un cont pe o platformă cripto și dacă ai înțeles cum funcționează tranzacționarea de criptomonede, atunci nu îți rămâne decât să iei decizia finală. 

Nu uita că o platformă, pentru a fi ceea ce este nevoie, trebuie să respecte câteva criterii esențiale, iar printre acestea se numără: interfața cu utilizatorul sigură, ergonomică, ușor de înțeles, lichiditate suficientă, număr de utilizatori activi pentru executarea rapidă a tranzacțiilor, prezentarea informațiilor despre societatea și echipa de management în mod transparent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel