Alegătorii din DIASPORA, în vizorul CNA. Ce recomandări se dau pentru perioada următoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) recomandă televiziunilor difuzarea spoturilor TV ale Autorităţii Electorale Permanente (AEP) ce informează diaspora privind votul la alegerile prezidenţiale.

În total, nouă membri CNA au votat pentru această recomandare, iar unul "împotrivă".

Elena Botez, şef serviciu în cadrul AEP, a vorbit despre importanţa celor două spoturi - unul despre votul la urnă în străinătate şi unul despre votul prin corespondenţă.

"În parteneriat cu Televiziunea Română, desfăşurăm o amplă campanie de informare în ceea ce priveşte votul pentru românii aflaţi în străinătate sau cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate (...) pentru că vrem să ajungă la cât mai mulţi alegători aceste informaţii", a afirmat ea.

Elena Botez a punctat că solicită sprijinul CNA ca respectivele spoturi, unul de un minut şi 29 de secunde şi altul de două minute şi 16 secunde, să fie difuzate în cadrul emisiunilor electorale şi nu în spaţiul publicitar.

O parte a membrilor CNA au afirmat că respectivele spoturi ar fi prea lungi şi televiziunile ar pierde o parte din public, pe durata transmiterii lor.

"Nu văd de ce toată ţara ar trebui să urmărească două minute şi un sfert, când ţara nu votează în felul ăsta. Singurele televiziuni internaţionale sunt TVR Internaţional şi Pro TV Internaţional. Sunt singurele pentru care aş face această recomandare. Ca spot, unde ar vrea să le bage televiziunile din ţară, este inutil. Chiar nu văd de ce (...) Imaginaţi-vă un milion de telespectatori, cât are jurnalul Pro TV, să stea să vadă două minute şi un sfert. Păi au mutat canalul", a spus Radu Herjeu.

Dorina Rusu a afirmat că este la latitudinea televiziunilor dacă vor să transmită spoturile. "Sigur că e foarte lung şi foarte explicit, dar, pe de altă parte, televiziunile nu sunt obligate să îl dea. Cele care sunt preocupate de chestiunea asta vor să îl dea", a afirmat Rusu.

Clipurile pot fi văzute pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook ale Autorităţii Electorale Permanente şi pot fi preluate în regim gratuit de către instituţiile mass-media interesate.

Alegerea preşedintelui României în diaspora va avea loc pe parcursul a trei zile, pentru fiecare tur de scrutin, anume 8, 9 şi 10 noiembrie - pentru primul tur şi 22, 23 şi 24 noiembrie - pentru al doilea tur. De asemenea, românii din străinătate care s-au înregistrat online pot vota şi prin corespondenţă. Potrivit portalului oficial www.votstrainatate.ro, 43.003 români stabiliţi în altă ţară au ales această variantă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel