Aleșii locali își retrag PE CAPETE sprijinul pentru Viorica DĂNCILĂ la prezidențiale: Monolitul PSD se DEZINTEGREAZĂ

gov.ro
gov.ro

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, nu mai are susținerea totală a liderilor locali. Doi primari și-au arătat deja susținerea față de Mircea Diaconu. Ei îndeamnă românii să voteze pentru „Președintele tuturor românilor, nu numai al unui partid, partizan și prizonier unor condiții pe care unii și alții le pun“.

Văzut până nu de mult ca un monolit în politica românească, PSD este în colaps. În prag de alegeri prezidențiale, edili locali puși în funcție de electoratul PSD se dezic de șefa de partid, pe care ar trebui să o sprijine să ajungă în turul doi. 

Cosmin Necula – primarul Bacăului și Adrian Mocioniu – primarul Sloboziei sunt primii care au anunțat că nu o vor sprijini pe Viorica Dăncilă la alegereile prezidențiale de duminică. În schimb, au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu, candidatul susținut deja de PRO România și ALDE.

„Duminică alegem viitorul președinte al României. Președintele tuturor românilor, nu numai al unui partid, partizan și prizonier unor condiții pe care unii și alții le pun. Poate că a venit momentul să ne uitam și la altceva decât la oameni de partid, care urmăresc doar interese de partid odată ce ajung președinți. Președinți de țară, de partid, de organizații. Mircea Diaconu înțelege că a venit vremea unei schimbări. Că românii își doresc un președinte al lor. În care să aibă încredere, care să-i asculte. Care vorbește cu ei! Duminică vă invit pe toți să reflectați la aceste lucruri înainte de a vota. Ca primar, vă îndemn pe toți să vă duceți la vot!”, a notat Cosmin Necula pe pagina sa de Facebook.

„România are nevoie de lideri, nu de șefi de stat. Iar liderii autentici sunt urmați de oameni care îmbrățișează aceleași valori: onoarea, încrederea, omenia, statornicia și proactivitatea. Noi, alături de cetățenii care ne-au votat, ne dorim un președinte care să ne reprezinte, să ne consulte, să vegheze la respectarea Constituției, să medieze conflictul interinstituțional.

Mircea Diaconu este singurul reprezentant al acestei competiții electorale care a adus în atenția publică rolul și prerogativele președintelui. Într-o lună de zile, acesta a făcut un tur de forță prin orașele și satele României. A stat de vorbă cu cetățeanul, a cerut explicații aleșilor locali. Nimeni deasupra legii, educația și meritocrația ca principii fundamentale pentru ocuparea de funcții publice, o economie care să reducă decalajele economice și sociale între regiunile țării – sunt câteva dintre principiile asumate de acesta”, este mesajul postat de Adrian Mocioniu.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy