ALDE Dolj, scrisoare către Tăriceanu: "Ce părinte e acela care își omoară copilul?!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solicită să anuleze decizia de dizolvare a filialei și să îl demită pe Daniel Chițoiu. Organizația îi reproșează lui Tăriceanu că a ales tranzacționismul în loc de liberalism, potrivit unui comunicat de presă. 

Reacția vine în contextul în care Biroul Politic Executiv a decis dizolvarea filialei ALDE Dolj.

Redăm scrisoarea deschisă a filialei ALDE Dolj către liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu:

„Noi, vicepreședinți și membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, președinți ai organizațiilor locale,primari, viceprimari, Consilieri municipali și locali, lideri ai OFLDE Dolj și TLDE Dolj,

Vă scriem aceste rânduri dezamăgiți și revoltați. Dezamăgiți de modul îmn care ne-ați înșelat așteptările și în care lăsați să fie călcate în picioare toate efoturile și resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament și încredere, în toți acești ani. Revoltați de modul în care încercați să anihilați munca noastră de a clădi o organizație care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani.

(...) Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcționar de partid -l-am numit pe dl. Chițoiu- să dizolbe dintr-un condei o întreagă organizație cu mii se membrii și alte mii de simpatizanți.

Cum puteți să mai spuneți românilor că sunteți apărătorul drepturilor și libertăților când, în partidul pe care îl conduceți, dreptul la opinie și libertate de exprimare sunt sancționate drastic cu exluderi, radieri și dizolvări? Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale nu acceptați ca aleșii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să și-l apere în instanțele partidului? Cum puteți să țineți în brațe niște oameni care nu au produs performanțe de când sunt în partid și să dați afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea față de partid și l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament?

Suntem în 2019, domnule Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Stastit pe care nu aveți dreptul să vă ștergeți picioarele. Dorința și interesul personal al liderilor de partide nu trebuie să mai țină loc de reguli, legi și statute! Democrația de laborator nu e democrație. Nu suntem argați pe moșia unui lideri, indiferent de numele săi! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relație de tip pălmași-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie și încredere la Craiova. De ce nu veniți dumneavoastră să dizolvați la fața locului organizația, pentru a vedea reacția oamenilor? Vă vom primi așa cum se cuvine!...

De ce nu veniți dumneavoastră de mână cu noul președinte al oraganizației să ni-l impuneți? Ați avut măcar curiozitatea, așa cum făceați cândvam să aflați cine este persoana care vă este prezentată ca soluția pentru funcțua de președinte al Dolj? Aceasta este democrația internă într-un partid liberal de secol 21, domnule Tăriceanu? Chiar v-ați pierdut de tot onoarea și busola politică? Oare ați purtat o mască de liberal adevărat, în toți acești ani, și acum vă vedem adevărata față? V-ați dat mult prea ușot e mâna unro oameni care vă vor murdari iremediabil întreaga carieră politică, dar pe care nu-i vom lăsa să distrugă partidul. Chiar așa domnule Tăriceanu. Ați ales la final de carieră tranzacționismul în loc de liberalism?
Spuneți-ne nouă și în general opiniei publice dacă ați luat aceste decizii cu pistolul la spate?!

Vă cerem, acum în ceasul al 12-lea să opriți deziciile nestatutare și antidemocratice privind excluderile, rând pe rând, ale liderilor ALDE care nu vă convin. Vă cerem să anulați decizia de dizolvare a organizației județene și să ordonați (însă) secretarului general să înceteze difuzarea prin județ a unei liste artificiale cu noua conducere a organizației județene, listă pe care nu o recunoaștem chiar dacă numele unora dintre noi figurează în ea. Nu suntem pioni pe tabla de șah a domnului Chițoiu. Vă cerem să retrageți încrederea politică secretarului general Daniel Chițoiu, omul care face atît de mult rău ALDE în aceste zile. Vă cerem să faceți demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului, șa acre să participe cu drepturi neștirbite toți cei pe care ați anunțat că i-ați exclus, într-o ședință informală.

Căutați în interiorul dumneavoastră mintea românului cea de pe urmă și asculați de ceea ce vă spunea ea să faceți. Nu vă jucați, domnule Tăriceanu, cu destinele noastre și ale organizației Dolj, în care am pus atâta sufler, speranțe și foarte multă muncă! Nu distrugeți ALDE cu bună știință, domnule Tăriceanu! Ce părinte e acela care își omoară propriul copil?!", potrivit documentului remis MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel