ALDE cere PSD să renunţe la două ministere. Are și VARIANTE

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Un guvern cu 19 ministere, din care câte patru să fie pentru ALDE şi Pro România, iar PSD să renunţe la două ministere, propunerile fiind Transporturile, Dezvoltarea, Sănătatea sau Educaţia. Acesta sunt variantele discutate, potrivit deputatului şi purtătorului de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

Deputatul şi purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, că partidul său a propus PSD ca din cei 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România.

„Fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor, nu funcţie de importanţă pentru că nu toate au aceeaşi importanţă, dar funcţie de specific, unele au o pondere mai mare din perspectiva proiectelor derulate, altele au pondere mai mare în privinţa imaginii şi a relaţionării cu mediul internaţional şi societatea civilă", a spus Vosganian.

Vosganian a dat exemple de ministere care aparţin PSD şi la care social-democraţii ar trebui să renunţe.

„Vă dau un exemplu: ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, PSD trebuie să renunţe la unul din acestea două. E limpede că PSD nu mai are în acest moment capacitatea managerială de gestiona în integralitate ministerele cu pondere în ce priveşte promovarea investiţiilor şi politicile sociale din Guvern, tot aşa cum cele două ministere din Guvern, Educaţia şi Sănătate, PSD trebuie să renunţe la unul dintre ele. Ăsta este un lucru peste care noi nu putem trece", a mai spus Varujan Vosganian, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel