Al doilea caz de infectare cu noul coronavirus între angajaţii Ministerului Sănătății

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ministerul Sănătății confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv.

 

Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

Reaminim că azi, un angajat al Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV-2. În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz.


În cursul zilei de mâine se va realiza dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul MS, precum și contacții acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală.
Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel