Cum a pus Dragnea mâna pe un județ întreg

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mădălina Roșca și Paul Arne Wagner au renunțat la vacanța în Germania pentru a vedea cu ochii lor realizările lui Liviu Dragnea din Teleorman, dupa 20 de ani de domnie. Așa că au purces pe plaiurile natale ale lui Dragnea unde au filmat oameni și locuri pe care greu le poți uita.

Primul lucru care te frapează nu este sărăcia localnicilor, care nu mai surprinde pe nimeni, ci faptul că deși aceștia teoretic corespund profilului alegătorilor PSD, toți, dar absolut toți, îl consideră hoț pe fostul șef al județului, actulul șef al României. „Hoțul-hoțului pe care nimeni nu-l poate da jos”, au spus consătenii lui Dragnea.

Iată că PSD nu are monopol pe pătura cea mai săracă a populației, mulți dintre aceștia știu că au ajuns în această situație din cauza corupției. Mulți dintre ei sunt deprimați și disperați. Mulți dintre ei și-au luat soarta în mâini și au plecat din țară, lăsând în urmă familiile și agoniseala.

Unul dintre domni spunea că  are doi copii,  vecinul lui are patru copii, și nu au unde să muncească, nu au cum să trăiască, cum să-și crească copiii, nicio șansă, nicio speranță. Localnicii spun că singura lor șansă este să fie slcavi pe „moșia lui, a prietenilor și a rudelor”: „microbuzele care te poarta in Teleorman dintr-un loc intr-altul, fermele, silozurile, bălțile pescarilor, magazinele, vilele - toate sunt cu la famiglia”.

Un alt domn sintetizează domnia lui Dragnea: „Nu se mai satură, a luat tot, de la balta asta , a luat și pichetul de grăniceri, hotelul de la Turnu ...”.

“În filmul nostru, un road movie din Teleorman, vezi de ce ar trebui să ne fie frică de teleormanizarea României. Pe străzile din Teleorman, pavate cu multe milioane de către Tel Drum, întâlnești sate așezate în peisaje fermecătoare, dar cu jumătate dintre case goale, părăsite de locuitorii care au hotărât să dea o șansă vieții lor în alte județe sau în străinătate, pentru că, așa cum spun cei care încă mai rezistă, singurul pentru care mai pot lucra în Teleorman este Dragnea, impersonat fie de Tel Drum si companiile-surori, fie de administrația publică. Dragnea și ai lui stăpânesc realmente județul, dacă nu este afacerea lui Dragnea, este a unui prieten sau a unei rude”, spun realizatorii filmului.

 Consătenii lui Dragnea nu vor decât ca cineva să le dea o șansă, cineva să dezvolte zona, să investească, să nu mai fure. Și atunci altfel ar arăta România.

Un lucru este însă clar, oamenii aceia au mai multă demnitate și decență decât îmbuibații care conduc România spre prăpastie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel