Ai un piept de pui în frigider? Prepară chicharron! Probabil cele mai delicioase crochete, învelite într-o crustă foarte crocantă

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Ai un piept de pui în frigider? Prepară chicharron! Probabil cele mai delicioase crochete, învelite într-o crustă foarte crocantă
Ai un piept de pui în frigider? Prepară chicharron! Probabil cele mai delicioase crochete, învelite într-o crustă foarte crocantă

Chicharron de pui vine din Peru și este un fel de mâncare de sărbătoare, deoarece este savurat în compania familiei și prietenilor într-un restaurant sau bar. Este perfect pentru a fi împărțit, prin urmare, este plăcut de toată lumea.

Acest fel de mâncare strălucește și pe partea marină, este foarte frecvent să găsiți chicharrón de pește și crustacee. Pentru a le face se urmează aceeași rețetă, puiul fiind pur și simplu înlocuit cu aceste produse marine.

Vrem să vă învățăm cum să faceți chicharrón de pui, bucăți foarte gustoase de pui prăjit învelite într-o crustă foarte crocantă.

Rosquillas, gogoși pufoase spaniole. Rețeta simplă cu ingredientele pe care le aveți deja în casă. Așa bune n-ai mai mâncat!

 

Chicharron de pui - Ingrediente

 

- 1 piept de pui

- 2 linguri de usturoi tocat

- 1 lingură muștar

- 3 linguri de oțet alb

- ½ linguriță pudră de ghimbir

- 1 praf de oregano uscat

- 1 praf de piper măcinat

- 1 praf de chimen

- sare după gust

- 1 cană de făină (140 grame)

- 3 ouă

- 1 cană pesmet

- ulei pentru prăjit.

Pâine de porumb, fără făină. Trucuri pentru a-ți ieși foarte pufoasă! O să o gătești chiar azi

 

Cum se prepară chicharron de pui 

 

Te întrebi cum se prepară chicharronul de pui? Ei bine, începeți prin a scoate pieptul de pui din carcasă. Apoi tăiați în fâșii groase de două degete. Apoi, tăiați aceste fâșii în două sau trei bucăți în funcție de lungime pentru a putea fi gătite rapid. Puneți deoparte.

Separat, într-un bol mare, puneți usturoiul, de preferință tocat, muștar, oțet, ghimbir ras sau pudră, oregano uscat, praf de chimen, pudră de piper alb sau negru și sare după gust. Se amesteca bine și înainte de a încorpora puiul puteți gusta condimentele.

Adăugați puiul și amestecați bine. Lăsați să stea în condimente cel puțin 30 de minute.

Acum că fiecare bucată de pui are multă aromă, începeți să-l gătiți. Separați făina, ouăle și pesmetul în trei tăvi diferite. Mai întâi, treceți fiecare bucată de pui prin tava de făină și când le scoateți, agitați-le puțin pentru a elimina excesul.

În a doua tavă ar trebui să fie ouăle, le bateți și puteți adăuga ce a mai ramas din marinadă. Scufundați imediat fiecare pui înfăinat în acest amestec de ouă.

La final, treceți fiecare bucată prin tava de pesmet. În această tavă puteți face o combinație de pesmet, făină de porumb și aromă suplimentară cu ierburi uscate precum oregano. Asigurați-vă că fiecare bucată de pui este bine acoperită.

Apoi se prăjește. Se încinge o tigaie cu ulei înalt de două degete și se așează bucățile de pui cu mare grijă. Când partea pe care ați lăsat-o în jos este aurie, întoarceți-o și prăjiți până devine totul auriy. Apoi, așezați-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Sfat: dacă aveți acasă o friteuză cu aer, o puteți folosi pentru a găti puiul, doar stropiți puțin ulei deasupra și prăjiți aproximativ 7 minute sau până când puiul este perfect gătit.

Serviți cu sos de usturoi sau sos tartar de casă. Bucurați-vă de masa dumneavoastră!

Rețeta de toast hawaian, un preparat tradițional german delicios, la mai puțin de 10 lei

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel