Ai peste 30 de ani? NU te mai atinge niciodată de aceste alimente

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Ai peste 30 de ani NU te mai atinge niciodată de aceste alimente
Ai peste 30 de ani NU te mai atinge niciodată de aceste alimente

Cea mai bună parte a faptului că ai devenit adult este că ai libertatea de a face și de a mânca tot ce vrei. Totuși, dacă ai trecut de 30 de ani, e timpul să începi să te alimentezi corect. Peste această vârstă sunt mai multe tipuri de alimente pe care trebuie să le evităm.

Chiar dacă nu vă simțiți cu nimic diferit față de adolescență și la douăzeci de ani, corpul se schimbă în moduri care îngreunează pierderea în greutate și menținerea unei stări de sănătate bune. Pentru a vă ajuta să îmbătrâniți într-un corp pe care veți dori să îl etalați indiferent de câți ani trec, am cercetat puțin știința îmbătrânirii nutriției pentru a descoperi alimentele pe care ar trebui să faceți tot posibilul să le evitați după ce ați împlinit frumoasa vârstă de 30 de ani. 

Citește în continuare care sunt cele 10 tipuri de alimente pe care trebuie să le eviți după vârsta de 30 de ani

Iaurtul cu arome/fructe

 

Deja ai redus din dulciuri și prăjituri? Nu presupune că ai scăpat. Multe surse de dulciuri se ascund în locuri mai puțin evidente, cum ar fi pâinea, ketchupul și iaurturile aromatizate. Iaurtul cu fructe poate avea la fel de mult zahăr ca un bol de înghețată dacă nu sunteți atenți.

Supa la conservă

 

Un studiu publicat în 2013 a descoperit o legătură între tensiunea arterială ridicată și îmbătrânirea pielii, în care, în comparație cu omologii lor cu aspect mai în vârstă, participantele la studiu de sex feminin cu mai puține riduri aveau și o tensiune arterială mai mică. Deși legătura dintre cele două probleme rămâne neclară, nu este nimic rău în a reduce cantitatea de sodiu, un mineral despre care se știe că ridică tensiunea arterială. Dar conținutul de sodiu nu este singurul motiv pentru care ar trebui să stați departe de aceste produse. Multe cutii de supă sunt pline de BPA, o substanță chimică care a fost asociată cu cancerul, infertilitatea și creșterea în greutate. 

Produse de patiserie la micul dejun

 

Puneți-vă mâinile la ceafă și îndepărtați-vă de cornuri, croissante și de toate brioșele. Sunteți un adult acum, este timpul să începeți să mâncați ca unul. Cele mai multe dulciuri de dimineață conțin zahăr în valoare de peste o zi într-o porție de dimensiuni standard, ceea ce înseamnă probleme dacă vrei să devii părinte într-o zi și să trăiești pentru a-ți vedea copiii crescând. Dietele zaharoase cauzează o serie de probleme de sănătate, inclusiv rezistența la insulină, care poate duce la SOPC, o afecțiune care a fost legată de infertilitatea feminină. Iar dacă ești suficient de norocoasă să îți întemeiezi o familie în ciuda dietei tale, obiceiul tău cu zahăr poate scădea șansele de a trăi suficient de mult pentru a-ți vedea micuțul crescând. Persoanele care consumă între 17 și 21 la sută din caloriile zilnice din zahăr adăugat au un risc cu 38 la sută mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, în comparație cu persoanele care consumă 8 la sută sau mai puțin din caloriile lor din zahăr adăugat, potrivit unui studiu realizat în 2014

Carne la grătar carbonizată

 

Grătarul este o modalitate rapidă de a pregăti o masă și este, evident, un element de bază al verii, dar gătitul fripturilor și al altor proteine la temperaturi atât de ridicate la flacără deschisă poate produce amine heterociclice (HCA) și hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). S-a constatat că aceste substanțe chimice dăunătoare modifică ADN-ul și cresc riscul de cancer.

Sucuri carbogazoase

 

Dacă vă gândiți să vă întemeiați o familie, evitați băuturile răcoritoare. Motivul? Sucurile sunt pline de coloranți potențial cancerigeni și reprezintă principala sursă de zahăr adăugat în dietă. Și nu numai că zahărul are un impact negativ asupra ovulației, dar a fost, de asemenea, legat și de o mai slabă motilitate a spermatozoizilor. Pur și simplu, consumând sucuri cu zahăr poate face mai dificil pentru tine să concepi.


Biscuiți cu cremă și dulciurile procesate

 

Toate dulciurile de tip Oreo sunt pline de calorii goale și grăsimi care extind talia. "Când suntem mai tineri, să mâncăm mai sănătos părea inutil când puteai să mergi la sală 24 de ore din 24 și 7 zile din 7 pentru a slăbi", spune dieteticianul înregistrat și fondatorul The NY Nutrition Group, Lisa Moskovitz. "Din păcate, pe măsură ce corpul îmbătrânește, exercițiile fizice au încă o mulțime de beneficii pozitive, dar pierderea în greutate nu este adesea una dintre ele." Atunci când vine vorba de a scăpa de kilograme, este esențial să stai departe de gustările cu conținut caloric ridicat și greu de dat jos, cum ar fi biscuiții.

Cocteiluri și bere

 

Pe măsură ce îmbătrânim, organismul nu mai metabolizează alcoolul la fel de eficient, iar poftele de junk food beat devin mai greu de ignorat, avertizează dieteticianul înregistrat Martha McKittrick. "De asemenea, este din ce în ce mai dificil să te odihnești bine cu alcool în organism. În timp ce la 20 de ani ați putut scăpa cu un somn minim, nu mai este cazul la 30 de ani și mai departe. Nopțile nedormite duc la pofte de carbohidrați și zahăr a doua zi, ceea ce poate contribui la creșterea în greutate în continuare", spune McKittrick. Mai mult, alcoolul elimina umezeala din piele, ceea ce face ca liniile fine să fie temporar mai vizibile și, în timp, dacă continui să bei, face ca pielea să-și piardă elasticitatea și să formeze riduri.

Covrigi și pâine albă

 

Cu excepția cazului în care covrigul pe care îl folosiți este făcut din cereale integrale, considerați-l ca fiind un aliment de evitat. Deși s-ar putea să nu vă gândiți la preparatul popular la micul dejun ca la un răsfăț dulce, organismul transformă carbohidrații rafinați în zahăr și apoi în glucoză, un nutrient care dăunează colagenului și altor proteine care luptă împotriva ridurilor. Mai mult, când vine vorba de pâine, covrigi și chiar paste, alegerea cerealelor integrale în locul celor rafinate va ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge la un nivel uniform, ajutând la menținerea greutății și la pierderea în greutate, oferindu-vă o siluetă mai tinerească.

Salamul și crenvurștii

 

Carnea poate fi considerată mâncarea bărbătească supremă, dar dacă consumi sortimentele greșite, sperma ta ar putea plăti prețul atunci când te gândești să îți întemeiezi o familie la 30 de ani. Un studiu din 2014 publicat în jurnalul Epidemiology a descoperit o asociere între consumul de carne procesată, cum ar fi salamul și hot dogii, și un număr mai mic de spermatozoizi. Și, destul de interesant, conținutul de grăsimi saturate al cărnii - un nutrient asociat anterior cu o calitate slabă a spermei - nu a fost de vină. Autorii studiului au emis ipoteza că există ceva care se întâmplă în timpul procesării și care este în detrimentul calității spermei - doar că nu sunt încă foarte siguri despre ce este vorba.

Burgeri vegetarieni

 

Descoperirea primului tău fir de păr alb este o zi pe care nu o vei uita niciodată. Este unul dintre acele reminiscențe enervante de la Mama Natură că ești un adult în toată regula. Cel mai bun mod de a ține la distanță încărunțirea timpurie este să te asiguri că primești suficientă vitamina B12, un nutrient care abundă în mod natural în carnea de vită. Așa că, dacă nu sunteți vegetarian, nu eliminați vaca din dieta dumneavoastră. Sunteți îngrijorat de grăsimi și calorii? Optați pentru cea hrănită cu iarbă. Este în mod natural mai slabă decât carnea crescută în mod convențional și conține niveluri mai ridicate de acizi grași omega-3, despre care se știe că reduc riscul de boli de inimă și accelerează pierderea de grăsime.

 

* Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel