Aglomerație la ieşirea din ţară spre Bulgaria. Autoriățile vecine au suspendat, termporar, circulaţia camioanelor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
frontiera romania bulgaria
frontiera romania bulgaria

În această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a ieşi din România şi a intra în Bulgaria, sens în care în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Giurgiu.

Această creştere este determinată de faptul că pe reţeaua de străzi a oraşului Silistra de pe teritoriul Bulgariei (reţea care face parte din reţeaua naţională de drumuri), a fost suspendată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 tone, motiv pentru care aceste mijloace de transport s-au îndreptat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră preponderent prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat.

În plus, în P.T.F. Giurgiu se derulează si activităţi pentru încasarea taxei de pod, acest aspect îngreunează formalităţile de ieşire din ţară pentru camioane. În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera pentru 5.000 de automarfare pe ambele sensuri de deplasare, din care 2.500 camioane au fost in PTF Giurgiu.

 

Traficul prin punctele de frontieră pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane, în condiții normale

 

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, controlul fiind efectuat pe 5 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, pe sensul de ieşire din Romania, respectiv 5 pe sensul de intrare.

Precizăm faptul că pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiții normale. În continuare, polițiștii recomandă șoferilor de automarfare utilizarea tuturor punctelor de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel