Aeroportul Ciampino din Roma se închide din cauza epidemiei de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Aeroportul Ciampino din Roma va fi închis de astăzi, 13 martie, din cauza epidemiei cu coronavirus. Aeroportul Fiumicino, dedicat zborurilor internaționale, își va reduce activitatea începând de pe 17 martie.

„Decizia a fost necesară din cauza multiplelor anulări de zboruri dinspre şi înspre Italia anunţate de multe companii aeriene care operează de obicei cele două aeroporturi ale capitalei”, potrivit societății Aeroporti di Roma (ADR).

Terminalele de pasageri ale celor dou aeroporturi vor fi funcționale din nou când "va fi depăşită actuala fază de urgenţă".

De asemenea, toate magazinele de pe teritoriul Italiei vor fi închise, cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare, a anunțat premierul Giuseppe Conte. Închise vor fi și toate barurile, puburile și restaurantele, însă livrările la domiciliu rămân garantate.

 

Giuseppe Conte: „Mulțumesc italienilor pentru că fac sacrificii”

 

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a spus că toate aceste măsuri sunt luate pentru limitarea coronavirusului și pentru sănătatea cetățenilor.

„Mulțumesc italienilor pentru că fac sacrificii. Dovedim că suntem o țară uimitoare. Am făcut un pact cu propria conștiință, pe primul loc este sănătatea italienilor”, a adăugat Conte.

În Italia, până în momentul de față, au fost înregistrate 12.462 de cazuri de coronavirus și au murit 827 de persoane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel