AEP verifică cheltuielile și veniturile partidelor și candidaților de la prezidențiale

Liviu Ludovic |
Data publicării:

AEP verifică, până pe 10 februarie, cheltuielile și veniturile partidelor și candidaților de la prezidențiale. Verificările vizează șase competitori pentru care sunt rambursați banii cheltuiți la alegeri, dar și legalitatea sumelor obținute și cheltuite de zece competitori care nu au obținut 3%. 

"Autoritatea Electorală Permanentă informează că Departamentul de control al finanțării partidelor politice și al campaniilor electorale din cadrul instituției efectuează, în perioada 06.01.2020 – 10.02.2020, verificarea documentelor privind veniturile încasate și cheltuielile efectuate de către competitorii electorali în campania electorală pentru alegerea Președintelui României din noiembrie 2019. Pentru un număr de șase competitori electorali care au întrunit pragul de 3% din voturile valabil exprimate la nivel național, verificările vizează și rambursarea sumelor cheltuite. Precizăm că, pentru un număr de zece competitori electorali care nu au întrunit pragul electoral de 3%, se verifică legalitatea veniturilor și cheltuielilor electorale efectuate în campania electorală", se arată într-un comunicat al AEP, remis marți MEDIAFAX.

În conformitate cu prevederile legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, în cel mult 90 de zile de la data alegerilor, Autoritatea "rambursează partidelor politice, alianțelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, respectiv candidaților independenți, pe baza documentelor justificative furnizate de mandatarul financiar în cel mult 30 de zile de la data alegerilor, sumele aferente cheltuielilor efectuate la nivel național în cazul în care partidul politic, alianța politică, alianța electorală, organizația cetățenilor aparținând minorităților naționale, respectiv candidatul independent a obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel național", potrivit comunicării.

Rezultatele finale ale verificărilor făcute de departamentul de specialitate din cadrul AEP vor fi publicate în Monitorul Oficial și pe pagina de Internet a Autorității.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel