Adrian Năstase se RĂZBUNĂ pe Klaus Iohannis: Mă vor ÎNJURA unii

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Adrian Năstase a revenit cu noi precizări după ce Klaus Iohannis a decis să-i retragă decorația. Fostul premier spune că președintele a vrut să-l umilească și susține că totul ar fi făcut parte dintr-un plan bine pus la punct, începând de la întrebarea unei jurnaliste pe care nu o considera deloc "naivă". 

Adrian Năstase i-a dedicat lui Klaus Iohannis un text dur, cu titlul " Iohannis, un personaj ipocrit și penibil". 

"În timpul campaniei prezidentiale din 2014, scriam că Iohannis este mai balcanic decât oricare dintre noi. Ideea că un nou Carol I va ajuta la constructia unei Românii moderne, după cele două mandate ale lui Băsescu, s-a dovedit inselătoare. Lipsa unui contra-candidat de anvergură, din partea stângii, a făcut ca el să obtină, anul acesta, un al doilea mandat.

Am crezut că el a inteles că are o a doua sansă de a fi, cu adevărat, presedintele tuturor românilor, dar el a ales să fie doar presedintele liberalilor (bănuiesc, asa cum ii cunosc, că doar al unora dintre ei) si al unor talibani care i se adresează cu formula „domnule fanfaron”.

Cum poate fi calificat gestul său de a mă invita la Cotroceni, la receptia organizată cu ocazia Zilei nationale, pentru ca, după două zile, la intrebarea „naivă” a unei ziariste, să anunte că-mi va retrage o decoratie, acordată in urmă cu 17 ani, pentru anumite fapte si intr-un anumit context? Si in ziua in care l-a decorat pe ambasadorul Klemm, la plecarea din tară, probabil pentru felul in care s-a comportat acesta in calitate de guvernator pentru România. Incercând, pe de altă parte, să mă umilească, punându-mă pe acelasi plan cu Laszlo Tokes, căruia, de asemenea, i-a retras decoratia.

Poate că pentru câteva zile, Iohannis va fi un „erou” al Societătii Timisoara si al unor radicali #rezist. In  timp, insă, acest gest, lipsit de elegantă, va fi contestat de oamenii politici si de oamenii de bun simt. Si va deveni un precedent. Decoratia din urmă cu 17 ani a fost acordată pentru unele merite (care nu cred că pot fi contestate nici din perspectiva timpului). Condamnările nedrepte, dictate, ulterior, de către Băsescu, prin instrumentele sale din magistratură, nu au nicio legătură cu argumentele pentru decorare. A te preface că, după 7 ani sau 5 ani de la condamnări că poti să le dai relvantă, este o mârsăvie politică. Cu atât mai mult, cu cât Iohannis nu a avut o „revelatie divină”, descoperind textul de lege si hotărând să retragă decoratia TUTUROR celor condamnati. Decretul publicat arată o abordare selectivă si evident politică.

In plus,dacă o condamnare POATE fi baza pentru retragerea unei decoratii, această retragere se poate face si după 3, 5, 7 mandate prezidentiale? Si după 20 de ani?

Mă vor injura unii, dar mă intreb dacă comunistii i-au retras decoratiile lui Maniu, după condamnarea sa.

Incercarea de a rescrie trecutul a fost descrisă de Orwell si a fost practicată de regimurile totalitare. Nu pentru o lungă perioadă…

PS 1 Mi-am permis să ilustrez acest articol cu o lucrare a maestrului Stefan Câltia („Clovn cu coroană”), cu care, de altfel, m-am intretinut la receptia de la Cotroceni

PS 2 Sugestie pentru „fabricile de mesaje”: nu vă pierdeti vremea si banii, stiu să aleg răspunsurile de bun simt," este mesajul lui Adrian Năstase, de pe blogul personal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel