Adrian Năstase, revoltat:"E o nouă invitație de a pleca din țară"

Narcis Popa |
Data publicării:

Fostul premier Adrian Năstase se arată de-a dreptul revoltat după ce DNA a decis să-l aresteze preventiv pe medicul Mircea Beuran. Năstase spune că această acțiune este o nouă invitație pentru medici de a pleca din țară. 

"Perdelele de fum au mai fost folosite de guvernele de dreapta, in România, pentru a deturna discutiile de la chestiuni delicate, economice sau sociale ale guvernării. Ne aducem aminte de felul in care au fost utilizate „cătusele", tele-justitia in regimul Băsescu. Ca „martor", pot vorbi mult despre asta...

In primul mandat al lui Iohannis, am avut guvern tehnocrat + guverne PSD. De aceea, a fost nevoie de o altă strategie a dreptei (Iohannis +PPE) – demonizarea stângii.

In al doilea mandat Iohannis (cu guvernul „său), se revine la vechea strategie. După o scurtă etapă de luptă impotriva criminalitătii, se revine la anti-coruptie. Tipetele, in stradă, ale unui Ungureanu anuntau lucrul ăsta iar retinerea doctorului Beuran o confirmă. „Perdeaua de fum" trebuie să acopere „privatizarea" sănătătii, ordonantele de urgentă date, in vrac, „noaptea, ca hotii", circul numirii guvernelor destinate să cadă, „clasarea" caselor lui Iohannis.

Recunosc, sunt subiectiv in ceea ce-l priveste pe doctorul Beuran. Il cunosc si il apreciez. Am lucrat impreună in guvern dar, mai ales, l-am stiut alături de mine, in clipe grele, la Spitalul Floreasca, in 2012.

Ar fi stupid din partea mea să mă pronunt acum in legătură cu denuntătoarea sa, cu veridicitatea afirmatiilor legate de concursul de la IMF, cu planurile de realizare a spitalelor regionale, a unui nou campus pentru IMF, cu timpul liber al ministrilor sănătătii dar mi se pare că a pune cătuse mâinilor de chirurg – ce a salvat sute de vieti – ale doctorului Beuran este ca si cum ai amputa mâinile unui violonist. Cui foloseste acest lucru? Pentru unii medici ar putea să pară o nouă invitatie de a pleca din tară," este mesajul lui Adrian Năstase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel