Acuzați de „abuz” în cazul lui Pintea, polițiștii reacționează: „Să nu furăm curent! Carmen Dan a dispus!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Polițiștii reacționează față de atacurile față de modul în care Sorina Pintea ar fi fost „abuzată” când a fost dusă cu cătușe la mâini pentru controlul medical.

„"Scandalul" momentului ar fi că doamna Sorina Pintea, fost ministru al sănătății, a fost transportată la o policlinică pentru investigații medicale cu duba de poliție și cu cătușe la mâini.

O grămadă de colegi ai doamnei, o mare de deontologi și părerologi, susțin în cor că " nu se face așa ceva" și că doamna în cauză ar suferi de boli care nu ar necesita folosirea cătușelor. Reamintesc că, doamna fost ministru, este cercetată în stare de arest preventiv, după ce a fost prinsă în flagrant de curând, în timp ce primea o sumă mare de bani cu titlu de mită, pentru aprobarea unor contracte cu spitalul pe care îl conducea”, susțin polițiștii.

 

„Carmen Dan spune foarte clar”

 

„Nu știu dacă este vinovată sau nu, este treaba magistraților să stabilească asta. Vreau să clarific ceva vizavi de postările diverselor persoane care au făcut afirmații în sensul că doamna în cauză nu trebuia transportată "cu dubă și cu cătușe la mâini". În primul rând, să ne înțelegem, polițiștii nu sunt medici, nu emit păreri medicale, nu pun diagnostic și nu decid în afara legii.

Din punct de vedere legal, potrivit dispozițiilor, art. 214 alin. 6, din Regulamentul privind organizarea și funcționarea centrelor de reținere și arestare preventivă, precum și măsurile necesare pentru siguranța acestora, din 09.02.2018, emis de fostul ministru MAI, Carmen Dan, spune foarte clar că, citez, „nu se încătușează femeia gravidă, persoana în vârstă de peste 65 ani, persoana cu handicap locomotor, minorul cu vârsta sub 16 ani, persoana ale cărei afecțiuni medicale impun utilizarea tărgii sau căruciorului pentru deplasare, precum și în situații reprezentate de afecțiuni ale membrelor superioare din zona supusă încătușării la indicația medicului, cu excepția cazurilor prevăzute la alin. (5) lit. c), f) și g)"”.

 

„De ce ar trebui să facem rabat de la lege?”

 

Mai mult, art. 204, alin. 4 vine și spune "negru pe alb" că, citez, " în vederea efectuării deplasării, persoana privată de libertate SE ÎNCĂTUȘEAZĂ în condițiile prezentului regulament. Așadar, doamna Pintea, nu are vârsta peste 65 de ani (are 54 de ani), nu are un handicap locomotor, nu are nici sub 16 ani, nu are afecțiuni medicale care impun targă sau căruciorul cu rotile pentru deplasare și nici nu există vreo recomandare medicală în sensul de a nu fi încătușată. Transportul persoanelor private de libertate se face, potrivit art. 185, alin. 1 și 2, din regulament, cu autovehicule și autospeciale proprii.

Nu cu limuzine, nu cu elicoptere. De ce ar trebui să facem rabat de la lege pentru o persoană care e cunoscută prin prisma carierei politice? Femeia nu a fost plimbată cu cătușele la vedere, nu s-a aflat în nicio situație stânjenitoare, nu i-a fost pusă în pericol viața sau integritatea corporală, au fost respectate normele legale, așa cum au fost dispuse chiar de colega de partid a doamnei în cauză, FOSTUL MINISTRU MAI. Să nu furăm curent, monșer!”, se arată în mesajul polițiștilor de pe pagina de Facebook Polițiștii au umor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel