Actriță nominalizată la Oscar, CAMPANIE de susținere BADANTELOR: Știu ce ÎNSEAMNĂ o astfel de MUNCĂ

Narcis Popa |
Data publicării:

A fost nominalizată la premiul Oscar în "Roma", încă de la debutul în cinematografie, iar acum actriţa mexicană Yalitza Aparicio îşi foloseşte celebritatea abia dobândită pentru a face campanie în favoarea tuturor femeilor care sunt angajate să aibă grijă de casele celor înstăriţi, informează vineri Reuters.

Actriţa mexicană a fost primită cu ovaţii în picioare, vineri, când s-a alăturat unei conferinţe organizate la Geneva, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, despre faptul că, la nivel mondial, femeile sunt plătite cu 20% mai puţin decât bărbaţii pentru o muncă similară, conform Organizaţiei Internaţionale a Muncii din cadrul ONU.

"Mama mea lucrează și cunosc multe femei care muncesc în casele altora aşa că ştiu ce implică o astfel de muncă, ce aduce o astfel de lucrătoare în familia care o angajează", a declarat actriţa indigenă mexicană în faţa audienţei.

În filmul produs de Netflix ea joacă rolul menajerei Cleo care se luptă cu propriile probleme în timp ce trebuie să aibă grijă şi de o familie din clasa de mijloc care a fost părăsită de tată. "Roma" a câştigat Leul de Aur la Veneţia, două Oscaruri şi un premiu BAFTA pentru cel mai bun film.

La vârsta de 25 de ani, Aparicio, prima femeie amerindiană care a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, şi-a finalizat cursurile de specializare pentru a deveni învăţătoare, când a fost descoperită de regizorul Alfonso Cuaron şi a primit un rol în filmul autobiografic ce poartă numele cartierului din Ciudad de Mexico în care a crescut cineastul.

"Pasiunea mea a fost mereu să-i educ pe oameni, să-i învăţ (...) iar oamenii mi-au spus că nu m-am oprit niciodată. Deşi am optat pentru actorie, încerc în mod constant să-i învăţ câte ceva pe oamenii din comunitatea mea", a declarat ea.

"Se poate demonstra că cineva poate realiza multe lucruri, deşi societatea pare să nu-i dea nicio şansă. Dacă eşti femeie şi ţi se spune nu, încearcă din nou... continuă să insişti pentru că la un moment dat vei avea succes", a mai adăugat ea.

Conform Organizaţiei Internaţionale a Muncii, în întreaga lume sunt peste 67 de milioane de oameni care sunt angajaţi să aibă grijă de gospodăriile altora, dintre care peste 80% sunt femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel