Acord Politic Național. Dan Barna: „Am semnat pentru că el conține ceea ce de trei ani USR a susținut”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României a început la Palatul Cotroceni. După semnarea acordului, liderul USR, Dan Barna a declarat faptul că partidul pe care îl conduce a susținut că România trebuie să aibă o justitție independentă.

„USR a semnat acordul pentru că el conține ceea ce de trei ani USR a susținut: că România trebue să fie un stat de drept, cu o justiție independentă. Acest pact este prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și inițiativa "Fără penali în funcții publice". Putem să-l introducem în Constituție. Acest acord național e un prim pas dintr-o construcție în care să transformăm CCR într-un arbitru neutru și imparțial.

Ne-ați asigurat de susținerea dumneavoastră, domnule președinte, pentru inițiativa "Fără Penali". România va putea să se repare și să se reașejeze pe traiectoria europeană.

E o întâmplare fericită că astăzi, într-o zi importantă pentru dumneavoastră personal (n.r. - este ziua președintelui Klaus Iohannis care împlinește 60 de ani), să semnăm acest acord, pentru că România să fie din nou în Europa și nu făcându-și bagajele în afara ei”, a declarat Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel