Accident grav în Ungaria. Nouă români au murit

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un accident Grav a avut loc, cu puțin timp în urmă, în Ungaria. MAE a instituit celulă de criză. 

Un accident deosebit de grav a avut loc în Ungaria, la 60 de kilometri de Budapesta pe drumul spre România. Un microbuz, înmatriculat în Târgu Mureș, în care se aflau nouă români, s-a izbit puternic de un camion. Toți pasagerii români și-au pierdut viața. Ministerul Afacerilor Externe a instituit o celulă de criză. Din primele informații, se pare că este vorba despre o depășire efectuată neregulamentar.

Coliziune frontală

"Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.” anunță MAE. 

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel