A murit Sandu Stoian, primul campion național de box după Revoluție: „A antrenat copii lipsiți de posibilități și le-a demonstrat că valorează aur”

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa FOTO: Club Sportiv Rapid Bucuresti
Sursa FOTO: Club Sportiv Rapid Bucuresti

S-a stins din viață maestrul Sandu Stoian, campion național de box al Rapidului în 1990. 

Printr-o postare pe rețelele de socializare, Clubul Rapid din București  a anunțat trista veste că Sandu Stoian s-a stins din viață. 

„Alexandru Gheorghe Stoian, născut în 1968, ne-a părăsit în seara zilei de 30 ianuarie. Sandu Stoian, cum îl cunoștea lumea boxului, reprezintă o parte din istoria Rapidului. A fost primul campion național de box al Rapidului după Revoluție, medalie de aur în 1990 la categoria 67 de kg. În 1993 a încheiat naționalele pe locul 3 iar în 1991 a cucerit medalia de argint la Centura de Aur. I-a avut antrenori pe maeștrii Gabriel Pometcu și Puiu Anton. Locuia în Mogoșoaia, unde înființase un club de box. Pentru Sandu Stoian, boxul a însemnat totul.

Prin mâinile sale au trecut numeroși copii și tineri care și-au făurit o carieră în box

Unul dintre cele mai emoționante mesaje postate după dispariția lui Sandu Stoian îi aparține doamnei Roxana Cristina Chihai: ”Omul acesta a luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, lipsiți de posibilități materiale și, poate, de o direcție dată de familie. I-a băgat în sala de sport amenajată în curtea lui și le-a demonstrat că valorează aur. I-a învățat să țină capul sus. Talentul, susținut de disciplină, munca și perseverența antrenorului, a făcut din ei campioni naționali. Clubul lui mic a ținut piept marilor cluburi cărora a reușit să le "fure" multe medalii. În dimineața aceasta am aflat că inima mentorului atâtor copii și tineri din Mogoșoaia a încetat să mai bată și am rămas fără cuvinte. Respect și prețuire, mare OM! Odihnește-te în pace!”

Sandu Stoian va fi înmormântat sâmbătă la prânz în cimitirul vechi din Mogoșoaia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel