A apărut Ziarul Național Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și în aeroporturi. Vezi cum arată prima pagină

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Ziarul Național Italia, ziarul Românilor din Italia, a fost tipărit în 50 000 de exemplare și poate fi achiziționat de românii din Peninsulă. 

Ziarul Național Italia se poate găsi la chioșcurile de ziare, la aeroporturi și în curând va fi disponibil și in magazinele românești de pe teritoriul italian. 

Iată cum arată prima pagină din 16 februarie a Ziarului Național Italia:

1. -imagine fara descriere- (ziarul-national-italia.jpg)

Ziarul va avea ediție săptămânală și va aborda subiecte de interes pentru românii din Italia. Vor fi subiecte din agenda săptămânală românească, dar și din agenda publică italiană. 

Apariția unui ziar tipărit, dedicat special românilor din Italia este o premieră în vremuri nu tocmai prielnice presei românești. Modalitățile de informare sunt cu precădere orientate zona spre online, astfel că apariția unui ziar tipărit, în formă clasică, nu poate fi decât de bun augur. 

Potrivit datelor oficiale oferite de instituțiile italiene, în Italia trăiesc 1 200 0000 de români, însă neoficial numărul ar depăși 1 500 000 de conaționali. Comunitatea românilor din Italia este cea mai numeroasă comunitate de români aflată în afara granițelor țării. Totodată, românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate străină din interiorul Italiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel