7 beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
7 beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu
7 beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu

Savurarea unui pahar de vin roșu bogat în antioxidanți poate face mult mai mult decât să vă ajute să vă relaxați după o zi lungă și să transforme cina într-o experiență culinară completă. Atunci când este consumat în cantități limitate, maxim un pahar de 150 ml pentru femei și până la două pahare de 150 ml pentru bărbați, vinul roșu are câteva beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Descoperă în materialul nostru 7 beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu și află răspunsul la vechea întrebare: e vinul roșu bun sau sau nu pentru dumneavoastră.

1. Vinul roșu ajută la reglarea zahărului din sânge

 

În ciuda faptului că conține zaharuri naturale, vinul roșu poate ajuta de fapt la reglarea zahărului din sânge, potrivit Asociației Americane de Diabet. Consumul de vin roșu poate scădea glicemia timp de până la 24 de ore, ceea ce poate fi benefic pentru cei cu niveluri mai ridicate de zahăr din sânge. Deși vinul roșu nu ar trebui să înlocuiască medicamentele și planurile de tratament pentru gestionarea glicemiei, acesta poate fi un adaos alimentar util, dacă este folosit consumat cu moderație.

2. Stimulează memoria și funcțiile cognitive

 

Vinul roșu este bogat în polifenoli, care sunt antioxidanți care ajută organismul să lupte împotriva bolilor, printre alte beneficii. Resveratrolul, un tip de polifenol care se găsește în vinul roșu, poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt. Studii recente arată că resveratrolul are de fapt puterea de a reduce daunele cauzate de lipsa somnului, cum ar fi deficitul de memorie, și poate stimula capacitatea de a învăța și funcțiile de procesare cognitivă.

În plus, un alt beneficiu surprinzător pentru sănătate al vinului roșu este capacitatea sa de a reduce potențial riscul de demență. Cheia, însă, este consumul de vin roșu cu moderație, deoarece un consum mai mare poate crește de fapt riscul. Așadar, cel mai bine este să vă limitați consumul la 150 ml pe zi. 

3. Vinul roșu poate reduce riscul de cancer

 

Printre beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu se numără și posibilitatea de a reduce riscul de cancer. Studii recente indică faptul că vinul roșu ar putea avea capacitatea de a reduce riscul de cancer prin prevenirea creșterii celulelor canceroase, în special a celor asociate cu cancerul de sân și cancerul esofagian. Acest lucru se datorează faptului că o proteină din coaja strugurilor poate ucide de fapt celulele canceroase, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Virginia.

Proteina, resveratrolul, ajută la înfometarea celulelor canceroase prin blocarea dezvoltării unei proteine cheie care le hrănește. În plus, antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care ne pot afecta celulele și organele.

4. Îmbunătățește sănătatea inimii

 

Unul dintre cele mai celebre beneficii ale vinului roșu este capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii. Consumul de alimente și băuturi bogate în polifenoli, cum ar fi vinul roșu, a fost asociat de mult timp cu un risc redus de boli de inimă. Vinul roșu are puterea de a proteja căptușeala vaselor de sânge din inimă și, în același timp, de a crește HDL, sau colesterolul "bun" care ajută organismul să elimine colesterolul rău. 

5. Vinul roșu poate ajuta la menținerea sănătății ochilor

 

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu merg chiar mai departe, mulțumită din nou resveratrolului. Cu proprietăți de îmbunătățire vasculară, vinul roșu poate îmbunătăți microcirculația din ochi. Acest proces poate ajuta la prevenirea problemelor legate de ochi, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă, retinopatia diabetică și glaucomul, toate acestea contribuind la pierderea vederii.

6. Menține sănătatea dentară

 

Studiile recente arată că vinul roșu poate ajuta la menținerea sănătății gurii. Noi date sugerează că vinul roșu, în special acei polifenoli benefici, poate de fapt să lupte împotriva bacteriilor dăunătoare din gură, care pot provoca carii dentare și care contribuie la bolile gingivale. Împiedicând bacteriile să se lipească de dinți și de gingii, vinul roșu le împiedică, în esență, să provoace ravagii.

7. Vinul roșu ajută la combaterea virușilor

 

Menținerea unui sistem imunitar puternic este incredibil de important în lupta cu virușii. Unul dintre beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale vinului roșu include proprietățile de stimulare a imunității, datorită conținutului său de antioxidanți. De asemenea, vinul roșu vă poate stimula microbiomul, sau bacteriile intestinale sănătoase. Un microbiom sănătos poate preveni dezvoltarea bolilor, în timp ce un microbiom nesănătos poate scădea funcția imunitară, făcându-vă mai predispus la îmbolnăvire.

Nu numai că vinul roșu vă poate ajuta să vă feriți de răceala comună, dar vă poate proteja și de alți viruși. 

IMPORTANT: Este recomandat consumul responsabil de alcool. 

 

Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specializat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel