500 de familii din Italia s-au coalizat într-un proces și dau guvernul în judecată. Cer despăgubiri de 100 de milioane de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Aproximativ 500 de familii italiene cer despagubiri in valoare de 100 de milioane de euro Guvernului, acuzand autoritatile sanitare de o "neglijenta sistematica" in gestionarea pandemiei covid-19, intr-un proces care a inceput la Roma.

Avocații Consuelo Locati, Alessandro Pedone, Piero Pasini, Giovanni Benedetto și Luca Berni cer condamnarea Președinției Consiliului, a Ministerul Sănătății și a Regiunii Lombardia, precum şi despăgubiri în valoare de aproximativ 100 milioane de euro pentru daunele morale suferite.

Avocații au adunat, într-un dosar de 2.000 de pagini, mărturii și probe ale unei „neglijențe” a autorităților sanitare, care ar fi cauzat, acuză ei, numeroase decese.

„Planul împotriva pandemiei și strategiile implementate în vederea opririi infecțiilor nu au ținut cont de deficiențe structurale ale spitalelor și sistemului de sănătate italian”, acuza Consuelo Locati.

 

„Vrem să înțelegem de ce cei dragi au murit în câteva zile”

 

„Vrem să înțelegem de ce cei dragi au murit în câteva zile și dacă s-ar fi putut face ceva pentru a-i salva.

Suntem siguri că, cel puțin în faza inițială a pandemiei, medicii au fost nevoiți să facă alegeri, gândindu-se să-i salveze pe cei mai tineri și să-i sacrifice pe cei mai fragili. Au fost puși să facă aceste alegeri și cred că a fost greu și pentru ei. Însă cineva trebuie să ne spună de ce s-au întâmplat toate acestea”.

„Procuratura din Bergamo se află pe drumul cel bun, funcționează bine, dar cerem instanței civile din Roma să înlăture acea tăcere  pe care a întâlnit-o la nivel politic.

Regiunea Lombardia, de exemplu, a făcut totul pentru a-i împiedica pe avocații noștri, iar noi ne simțim abandonați.

Știm că am ales o cale foarte lungă și plină de dificultăți, dar dacă suntem aici, este pentru că datorăm acest lucru fiinţelor dragi pe care le-am pierdut”, explică Cassandra Locati, sora avocatului Consuelo, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel