30 de persoane au murit în Marea Mediterană, după ce o ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat din cauza condițiilor rele meteo

Alexandra Curtache |
Data publicării:
30 de persoane au murit în Marea Mediterană, după ce o ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat din cauza condițiilor rele meteo / Foto: Unsplash
30 de persoane au murit în Marea Mediterană, după ce o ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat din cauza condițiilor rele meteo / Foto: Unsplash

30 de persoane au murit după ce o ambarcațiune cu aproape 50 de migranți s-a răsturnat din cauza condițiilor rele meteo.

Ambarcațiunea care ar fi transportat 47 de persoane din Libia, s-a răsturnat la 176 km la nord-vest de Benghazi, provocând moartea a 30 de pasageri în Marea Mediterană.

Alarm Phone, o organizație caritabilă care monitorizează apelurile de urgență de la navele de migranți care traversează spre Europa, a postat duminică după-amiază pe Twitter vestea tragică despre ambarcațiune.

 

Doar 17 persoane au reușit să scape cu viață



Duminică, în jurul orei 21.00, organizația caritabilă a postat o actualizare pe site-ul său, precizând că 30 de persoane și-au pierdut viața după ce ambarcațiunea s-a răsturnat. Nava comercială FROLAND a preluat și salvat 17 persoane, care și-au văzut prietenii și familia murind lângă ele.

"Telefonul de alarmă a fost alertat de 47 de persoane aflate pe o ambarcațiune în pericol, care încercau să scape de condițiile inumane din Libia. Aceștia au transmis poziția lor GPS (N 33°56, E018°28), pe care noi am transmis-o autorităților italiene, malteze și libiene la ora 2:28h CET pe 11 martie", se arată în actualizare.

"Situația era critică. Ambarcațiunea era în derivă. Condițiile meteorologice erau extrem de periculoase. Oamenii de la bord țipau la telefon că au nevoie de ajutor".

 

Centrul italian de coordonare a salvării maritime nu a trimis la timp mijloace de salvare



Alarm Phone a declarat că lucrătorii au contactat de mai multe ori Centrul italian de coordonare a salvării maritime, dar că centrul nu a trimis la timp mijloace italiene sau mijloace ale operațiunii IRINI pentru a ajuta.

O imagine care pretinde că arată nava a fost distribuită pe Twitter de organizația caritabilă Sea-Watch International, care a declarat, de asemenea, că a fost în contact cu persoanele de pe vas.

O a treia organizație caritabilă - Mediterranea Saving Humans - a declarat că autoritățile italiene au dat instrucțiuni navelor comerciale să observe situația, dar nu să efectueze o tentativă de salvare.

Luca Casarini, șeful de misiune al Mediterranea, a declarat că patru nave comerciale se află încă în zonă.

Duminică seara, paza de coastă italiană a confirmat că 17 persoane au fost recuperate de la fața locului. Două dintre persoanele salvate ar urma să fie duse în Malta, deoarece aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Restul persoanelor salvate vor fi duse în Italia.

 

Incidentul ar fi avut loc în afara zonei de căutare și salvare a țării



Potrivit gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea cu migranți s-a răsturnat în timp ce se desfășurau încercările de salvare.

Tragedia are loc la doar câteva zile după ce supraviețuitorii unei alte traversări de migranți au afirmat că traficanții de persoane au aruncat copii în mare pentru a încerca să împiedice scufundarea unei ambarcațiuni de lemn supraaglomerate în largul coastelor Italiei.

Cel puțin 65 de persoane, inclusiv 14 copii, au murit în tragedia migrației, când barca lor s-a izbit de bancuri de nisip și s-a rupt în bucăți pe o mare agitată duminica trecută, la începutul zilei.

Optzeci de persoane au supraviețuit, dar se teme că alte zeci de persoane au murit, întrucât supraviețuitorii au indicat că ambarcațiunea avea la bord aproximativ 170 de persoane atunci când a pornit săptămâna trecută din Izmir, conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel