15 migranți, ascunși într-un camion frigorific în România

Narcis Popa |
Data publicării:

Un număr de 15 cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan au fost depistaţi, la Calafat, de poliţiştii de frontieră, în timp ce încercau să intre ilegal în ţară, ascunşi în remorca frigorifică a unui camion condus de un cetăţean grec.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean grec care conducea un camion înmatriculat în Bulgaria, cu destinaţia Italia. Acesta era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă, camionul tractând o remorcă frigorifică goală.

"În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din faţă a remorcii frigorifice, 15 persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia", se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Cei doi şoferi au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă. Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii greci şi cei 15 bărbaţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel