15 alimente minune pentru detoxifierea corpului. Ce să mănânci după Sărbători pentru a curăța organismul

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
15 alimente minune pentru detoxifierea corpului
15 alimente minune pentru detoxifierea corpului

Când vine vorba de curățarea organismului de toxine dăunătoare, alimentele pot fi cel mai bun medicament. Poate fi surprinzător faptul că multe dintre alimentele tale preferate ajuta la detoxifierea organismului și curăță organe precum ficatul, intestinele, rinichii și pielea, împiedicând acumularea de substanțe toxice dăunătoare. 

După mesele grele de Sărbători, este întotdeauna bine să faci o cură de detoxifiere. Dacă vrei să eviți efectele nocive ale poluării, aditivilor alimentari, fumului pasiv și altor toxine acumulate în organism, tot ce trebuie să faci este să consumi alimentele de mai jos. 

Merele, aliatul perfect împotriva colesterolului

 

Deoarece merele sunt bogate în pectină, un tip de fibre care se leagă de colesterolul și de metalele grele din organism, ele ajută la eliminarea acumulărilor toxice și la curățarea intestinelor.

Avocado, o sursă bogată de glutation

 

Rareori ne gândim la avocado ca la un aliment de curățare, dar substanțele nutritive prezente în acest fruct scad colesterolul și dilată vasele de sânge, blocând în același timp toxicitatea care distruge arterele. Avocado conține un nutrient numit glutation, care blochează cel puțin treizeci de agenți cancerigeni diferiți, ajutând în același timp ficatul să detoxifice substanțele chimice sintetice.

Sfecla roșie îți purifică sângele și ficatul

 

După Sărbători e momentul perfect să pregătești o supă delicioasă de sfeclă, deoarece ingredientul său principal, sfecla, conține un amestec unic de compuși naturali din plante care îți purifică sângele și ficatul.

Afinele, aliatul perfect împotriva infecțiilor

 

Afinele se numără printre cele mai puternice alimente vindecătoare. Afinele conțin aspirină naturală care ajută la diminuarea efectelor dăunătoare pentru țesuturi ale inflamației cronice, diminuând în același timp durerea. Afinele acționează, de asemenea, ca antibiotice prin blocarea bacteriilor din tractul urinar, ajutând astfel la prevenirea infecțiilor. De asemenea, au proprietăți antivirale și ajută la blocarea toxinelor care traversează bariera hemato-encefalică pentru a avea acces la creierul delicat.

Varza, alimentul perfect după petrecerea nebună de Revelion

 

Varza conține numeroși compuși anticancerigeni și antioxidanți și ajută ficatul să descompună excesul de hormoni. De asemenea, varza curăță tractul digestiv și neutralizează unii dintre compușii dăunători care se găsesc în fumul de țigară (și în fumatul pasiv). De asemenea, întărește capacitatea ficatului de detoxifiere, o calitate excelentă după petrecerea de Revelion.

Țelina

 

Țelina și semințele de țelină sunt excelenți purificatori ai sângelui și conțin mulți compuși anticancerigeni diferiți care ajută la detoxifierea celulelor canceroase din organism. Semințele de țelină conțin peste douăzeci de substanțe antiinflamatoare. Totodată, este deosebit de bună pentru detoxifierea substanțelor care se găsesc în fumul de țigară.

Merișoare

 

Curăță-ți corpul de bacteriile și virușii dăunători care ar putea să zăbovească în tractul urinar cu ajutorul merișoarelor, deoarece acestea conțin substanțe antibiotice și antivirale.

Semințe de in și ulei de in

 

Încărcate cu acizi grași esențiali, în special cu Omega-3, semințele de in și uleiul de in sunt esențiale pentru multe funcții de curățare în tot corpul.

Usturoiul, un aliment minune

 

Consumați usturoi pentru a curăța bacteriile dăunătoare, paraziții intestinali și virușii din organism, în special din sânge și intestine. De asemenea, usturoiul ajută la curățarea acumulărilor din artere și are proprietăți anticancerigene și antioxidante care ajută la detoxifierea organismului de substanțele dăunătoare. În plus, usturoiul ajută la curățarea tractului respirator prin expulzarea acumulărilor de mucus din plămâni și sinusuri. Pentru beneficiile pentru sănătate, alegeți doar usturoi proaspăt, nu praf de usturoi, care nu are practic niciuna dintre proprietățile de mai sus.

Grapefruit

 

Adăugați la masa de mic dejun un grapefruit roșu rubiniu pentru a beneficia de fibrele de pectină care se leagă de colesterol, curățând astfel sângele. De asemenea, pectina se leagă de metalele grele și ajută la evacuarea lor în afara organismului. Totodată, grapefruitul este un excelent detoxifiant intestinal și hepatic.

Kale

 

Gătiți la aburi niște varză kale pentru a beneficia de puternicii săi compuși anticancerigeni și antioxidanți care ajută la curățarea organismului de substanțele nocive. De asemenea, este bogată în fibre, care ajută la curățarea tractului intestinal. Ca și varza, varza kale ajută la neutralizarea compușilor care se găsesc în fumul de țigară și ajută la curățarea ficatului.

Leguminoase

 

Adăugați o mână de fasole gătită la următoarea masă, deoarece acestea sunt încărcate cu fibre care ajută la scăderea colesterolului, curăță intestinele și reglează nivelul de zahăr din sânge. Leguminoasele ajută, de asemenea, la protejarea organismului împotriva cancerului.

Lămâia este un detoxifiant puternic

 

Excelenți detoxifianți pentru ficat, lămâile conțin cantități mari de vitamina C, o vitamină de care organismul are nevoie pentru a produce o substanță importantă numită glutation. Glutationul ajută ficatul să detoxifice substanțele chimice dăunătoare. Adăugați un strop de suc proaspăt de lămâie la apa pură pentru a vă susține eforturile de curățare zilnică.

Alge marine

 

Algele marine ar putea fi cea mai subestimată legumă din lumea occidentală. Studiile de la Universitatea McGill din Montreal au arătat că algele marine se leagă de deșeurile radioactive din organism. Algele marine se leagă, de asemenea, de metalele grele pentru a ajuta la eliminarea lor din organism. În plus, acestea sunt surse importante de minerale și oligoelemente.

Creson (Hreniță)

Dacă nu ați încercat creson, adăugați această plantă verde în următorul sandviș, deoarece crește enzimele de detoxifiere și acționează asupra celulelor canceroase din organism. În cadrul unui studiu realizat la Norwich Food Research Center din Marea Britanie, fumătorii cărora li s-au administrat 170 de grame de creson pe zi au eliminat în urină cantități mai mari decât media de substanțe cancerigene, eliminându-le astfel din organism.

Consumul unei varietăți de fructe și legume proaspete ajută la detoxifierea substanțelor dăunătoare din organism, o dietă perfectă după mesele grele de Sărbători. Cele 15 alimente minune pentru detoxifierea corpului sunt la îndemâna oricui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel